Košarka

Stotka Budućnosti protiv nemoćnog MZT-a

foto: aba-liga.com

Košarkaši Budućnost Voli pobijedili su MZT u Morači 104:62.

Budućnost je i teoretski otpisala MZT iz prve ABA lige. Skopski tim je i definitivno ispao iz takmičenja, a večeras nije imao šanse protiv raspucanog domaćina koji je ubacio čak 19 trica.

Podgoričani su već u šestom minutu trojkom Gibsona stigli prvi put do dvocifrene prednosti, a ubrzo je na semaforu pisalo 30:16.

Tada je MZT vezao osam poena, odigrao najbolja tri minuta na meču, a to kao da je naljutilo domaće. Do odmora su se odlijepili na +20, 53:33, na kraju nanijeli rivalu još jedan poraz od 40 ili više poena razlike.

Aleksandar Džikić je u ovom meču dosta rotirao, pa niko nije odigrao više od 25 minuta. Ivanović uopšte nije ulazio u igru, a najefikasniji je bio Danilo Nikolić sa 21 poenom uz pet pogođenih trojki. Dolman je dodao 14 poena, 13 Popović uz devet asistencija, a dvocifreni su bili još Sead Šehović i Zoran Nikolić sa po 11. Kod MZT-a 17 poena Lalića, 14 Spasojevića.

V.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
david
Gost
david

jeste li mogli savladati MZT i time se falite a rasturio vas Mornar a AbA LIGA NIKAD GORA .a nesumnjam kakva je liga mogao bi i Ibar iz Rozaja sa njima u duel

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Kakvo zatrpavanje, prvo cedevitu, pa sad ove kukavce. Sto tek ceka neke u kup. Tripla kruna je nasa, a u eurocup se moze igrat s darusafakom..PG Buducnost!!! Ajdeeeeeee..

Send this to a friend