Košarka

Studenti pokazali karakter

Na otvaranju sezone su izgubili nakon produžetka, a sada su mladi momci koje predvodi Petar Mijović upisali prvo slavlje. Studentski centar, ekipa sačinjena od mladih igrača Budućnost Volija, savladao je Ulcinj nakon dodatnih pet minuta (74:71).

Sjajnu partiju pružio je Vasilije Baćović koji je meč završio sa 20 poena i osam uhvaćenih lopti, a odlično su ga ispratili Igor Drobnjak sa 16 i Milić Starovlah sa deset koševa. Kod Ulcinja po 19 su ubacili Brajs Džons i Vasilije Knežević.

Učesnici Druge ABA lige opravdali su uloge apsolutnih favorita. Lovćen je u gostima savladao Primorje (91:77), dok je Sutjeska lako izašla na kraj sa Danilovgradom (91:64). Cetinjane su do drugog trijumfa vodili Aleksa Popović sa 21 i Miloš Popović sa 18 poena.

Sutjeska je letjela na krilima Ilije Goranovića i Miloša Vujovića (13 skokova) koji su ubacili po 20 koševa, dok je na drugoj strani raspoložen bio Nikola Đoković sa 25.

Derbi sjevera pripao je Jedinstvu (72:62) koji je savladao Ibar. Blistao je Boris Jeknić koji je postigao 21 poena uz 14 uhvaćenih lopti.

Send this to a friend