Košarka Erste liga

Studenti položili ispit u Tivtu

foto: kscg.me

Teodo je sredinom sedmice izbacio Ibar iz Kupa Crne Gore pa se znalo da Studentski centar čeka težak ispit u Tivtu. Međutim, oni su ga položili maksimalnom ocjenom. Ekipa Nenada Trajkovića je u šestoj rundi Erste lige i tako upisali petu pobjedu 81:77.

Filijala Budućnost Volija je ključnu razliku stekla tokom druge četvrtine. Nakon prve bilo je 19:18, a onda su dodali gas i na veliki odmor otišli sa +10 (41:31). Sredinom trećeg perioda domaćin je prišao na 49:45, ali je u odlučujućih deset minuta Studentski centar ušao sa +11 i mirno je priveo meč kraju.

Najefikasniji u redovima pobjednika još jednom je bio Nemanja Milošević sa 26 poena i šest skokova, Andrija Slavković i Fedor Žugić su ubacili po 14, a Aleksa Popović deset koševa. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Zdravko Bošković sa 24 poena.

Favoriti nijesu imali problema. Sutjeska je u Nikšiću lako srušila Danilovgrad (105:82), a čak sedmorica igrača su imala dvocifren učinak. Miloš Vujović se istakao sa 20, Igor Čvorović je ubacio 16, Ilija Goranović, a po deset Andrej Vulević, Bogdan Bojić i Ismet Sejfić.

Lovćen je opravdao ulogu favorita protiv All Starsa 82:73, Ibar protiv Jedinstva, dok je trijumf upisalo i Primorje, koje je kao gost srušilo Zetu.

Send this to a friend