Košarka Kreću kontrolni mečevi

Studenti testiraju plave

foto: KK Budućnost

Program pripremnih mečeva Budućnost Voli otvoriće sa dva duela sa Studentskim centrom tokom sedmice pred nama.

Očekuje se da ,,plavi protiv svoje filijale i sve kvalitetnijeg ABA 2 ligaša u Sportskom centru ,,Morača” odigraju duel u utorak, najvjerovatnije od 19 časova. Duel će biti odigan pred praznim tribinama, uz poštovanje svih mjera NKT-a.

U taboru Podgoričana izuzetno se vodi računa da se smanji bilo kakav rizik od zaraze korona virusom. A uskoro će ekipa Petra Mijovića imati priliku da odigra nekoliko jakih utakmica van zemlje.

“U opciji je odigravanje duela u Sloveniji i Makedoniji, o čemu će se narednih dana više znati. Sveukupno, očekujemo da u narednih 12 dana odigramo četiri do šest kvalitetnih utakmica”, rekao je za Pobjedu trener “plavih” Petar Mijović.

Strateg Podgoričana ne sumnja da će tim imati kvalitetne provjere do kraja predsezone.

“Već od 17. ili 18. septembra u Crnu Goru se sa programa mečeva u Srbiji vraće Mornar, vjerujem da ćemo nakon toga odigrati i neke duele sa našim jakim rivalom iz Bara”, dodao je Mijović.

Sportski direktor kluba Gavrilo Pajović istakao je kvalitet rada na dosadašnjim pripremama.

“Voljni momenat svih prvotimaca, kako onih mlađih domaćih igrača tako i onih iskusnijih, je izuzetan. Zaista samo fale te pripremne utakmice, žao nam je što je turnir u Sarajevu otkazan, igrači su se zaželjeli mečeva. Svi su došli na visokom nivou na same pripreme, kvalitetno radili individualno tokom ljeta i sve su to stvari koje raduju stručni štab”, kazao je Pajović.

Kada je program mečeva ABA lige i početak takmičenja u pitanju, potencijalno ključne odluke za regionalno takmičenje biće smjernice iz Evrolige i Evrokupa, koje će biti poznate na sastanku čelnika evropskih takmičenja 15. septembra. Trenutno su dobre šanse, da ABA krene po planiranom kalendaru, bez prisustva gledalaca na tribinama mečeva.

Send this to a friend