Košarka

Subotić potvrdio pisanje CdM-a: Želim da Budućnost vratim u Evroligu

Slobodan Subotić biće trener Budućnosti, čime je potvrđeno pisanje CdM-a koji je prvi donio informaciju o novom strategu podgoričkog kluba.

62-godišnji Subotić je u razgovoru za Sport klub govorio o ambicijama “plavih” u periodu koji slijedi.

“Budućnost je veliki izazov za mene, a kao ratnik u duši nastojaću da formiram tim koji će se u svakom meču ponašati ratnički, koji će se boriti po principu svi za jednog, jedan za sve. Primarni zadatak je da u narednom periodu sastavimo ekipu koja može da odgovori velikim ciljevima i ambicijama. Dobro je što Budućnost u sastavu već ima mnogo kvalitetnih igrača i mnogo ekstra talentovanih momaka. Naravno, biće i pojačanja jer su ciljevi Budućnosti jasni. Govorim o duploj kruni u Crnoj Gori, o ponovnom plasmanu u Evroligu, o dobrim i kvalitetnim partijama na evropskoj sceni”, kazao je Subotić, koji je trenersku karijeru počeo 1994. godine kao pomoćnik u grčkom Iraklisu.

Budućnost je minule sezone predala regionalnu krunu Crvenoj zvezdi, te na taj način izgubila mjesto u Evroligi.

“Pratio sam Budućnost prošle sezone i ne slažem se da se sezona može ocijeniti kao loša. Podgoričani su osvojili duplu krunu, stigli su do finala ABA lige, pružili koliko su mogli u elitnom takmičenju, a jako je bitno uzeti u obzir da su bili nova ekipa u Evroligi. I pored toga na pleća su bacilli gigante kakvi su Real, CSKA, Barselona…. Sa mnogo optimizma i entuzijazma čekam nove izazove i iskušenja”, kazao je Subotić.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Subotić je predvodio AEK, Aris, Panatinaikos, Panionios, PAOK, Olimpijakos, Džesi, Roseti, Split, Cedevitu, Olimpiju, te Al Rijad iz Libana.

Bio je i selektor reprezentacije Slovenije od 2001. do 2003. godine, kao i reprezentacije Libana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nije bitno
Gost
Nije bitno

Naravno glavne stavke su ipak igrači. Ništa bez vrsnog šutera, minimum jednog, a poželjno je i par njih, i ništa bez čvrstine pod košem,neke klasične petice. Dakle zavisiće dosta toga od pojačanja. Još ne znamo koja će to imena biti. Pominje se Nidam. Naučili su ou klubu valjda šta donose ekipi nemotivisani stranci i koliko uništavaju ekipu. Znači tražiti profil… Više »

Lool
Gost
Lool

Koji nemotivisani stranci?Igraci krivi?Pa zar nije Covic namestio?

Nije bitno
Gost
Nije bitno

To je posebna tema. Naravno da su utakmice u finalu bile neregularne. Nemojte misliti da je zaboravljen onaj zoološki vrt iz Beograda. Ali ima tako da vas deru u Evroligi da će to biti otužno.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Da se napravi dobar tim za Evrokup, da se ponovi top 8 Evrokupa i naravno u ABA jaka uigrana ekipa sa dosta vremena za trening, jer će se igrati Evrokup, koja će zajedno sa Partizanom, Olimpija-Cedevitom i Mornarom čekati umornu Zvezdu.

Toliko
Gost
Toliko

Bog te cuo.

Titigrad
Gost
Titigrad

Moraju ti dovesti bolje igrace od proslih moraju se isprsit ako oce u evroligu. Ali mislim tesko to mogu. Neka ih u aba ligi nek igraju i nek su sretni. Nek mlade igrace forsiju i to ce bit uspjeh za nasu drzavu

Ãpóşťřöf
Gost
Ãpóşťřöf

Je li i onaj Subotic porijeklom Crnogorac?

Aaa
Gost
Aaa

Jedno od jako bitnih pitanja za sledecu sezonu…

Meteor
Gost
Meteor

Jeste,iz HN-a.

Milan
Gost
Milan

Crnogorac iz Hn?.Starosjedioci u nasem gradu su Bokelji po narodnosti a Srbi po nacionalnosti.

Delboj
Gost
Delboj

Ne no sutorinjani po nacionalnosti.

Send this to a friend