Košarka Optimističke poruke iz tabora Budućnosti Voli pred ABA Superkup

Subotić prezadovoljan pripremama, plavi spremni za start sezone

Budućnost Voli je pobjedom nad Splitom 94:70 u utorak u “Morači” zaokružila izuzetan utisak iz pripremnog perioda.

Naš šampion je samo jednom poražen u prijateljskim mečevima, u finalu turnira u Sarajevu od Cedevita Olimpije. Kvalitet partija i rada tima koji je tek odskora kompletan, povratkom trojice reprezentativaca sa Mundobasketa, razlog je za zadovoljstvo trenera Slobodana Subotića.

“Super sam zadovoljan pripremama. Zaista je odnos za svaku pohvalu. Za mjesec i po rada ne mogu reći za bilo koji, jedan jedini dan, ili jedan sat rada, da se momci nijesu zalagali ili da nijesu napravili ono što sam očekivao”, rekao je Subotić.

“Plavi” su protiv Splita do polovine druge dionice dozvolili rivalu da povede sa deset poena prednosti. Reakcija je bila ubitačna, za minut meč uveden u ravnotežu…

“U utakmicama smo imali padove u igri, a meni kao treneru je cilj i to moram istaći, da moramo igrati tako da se koncentracija produži. Bilo je primjera u prijateljskim mečevima, rano povedemo, otvorimo dobro utakmicu, onda dozvolimo protivnuku da povede. Primili smo 43 poena do poluvremena i to sigurno nije dobro”, napominje Subotić.

Trener “plavih” je istakao kvalitet reakcije od poluvremena do kraja meča.

“Nakon sastanka u svlačionici igrači su se “skupili”, shvatili su što treba napraviti i kako reagovati. U nastavku smo primili samo 27 poena. To je ono što me raduje, jer Split je dobra ekipa, koj a se sprema za ABA 2 ligu. Ovo je bila odlična priprema za redovan početak sezone, na Super kupu u Zagrebu”, kazao je strateg Budućnost Volija.

Subotić ne očekuje lak meč u petak, protiv domaćina Cibone u četvrtfinalu Super kupa ABA lige.

“Gledali smo, pratili partije Cibone, imaju dobru ekipu, to su lijepo posložili, tako da ne očekujem lak meč. Ni ja ni bilo ko u ekipi. Vjerujem da će biti vrlo teška utakmica, zato mi je žao što smo ostali najvjerovatnije bez Ivanovića za taj meč, prethodno bez Drobnjaka, ali idemo tamo da se borimo, da probamo pobijediti”, rekao je Subotić.

Kod trenera Subotića prostor dominantnije dobijaju domaći igrači. Važne role protiv Splita igrali su bek Petar Popović (16 poena, čak devet asistencija i dvije ukradene lopte), kapiten Šehović ubacio je dvije važne trojke za preokret, Danilo Nikolić tri trojke u trećoj dionici…

“Momci su pokazali da vrijede, zaslužili da dobiju prostor na utakmicama i nije to nimalo slučajno, da vrlo dobro igraju”, zaključio je Slobodan Subotić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
edi
Gost
edi

Nema da probate Subotiću, već bi valjda pobjeda bila i logičan stav!

Send this to a friend