Košarka

Sudija je oštetio Mornar, ali se neće ponoviti majstorica finala plej ofa

foto: KK Mornar

Sudijska komisija Košarkaškog saveza Crne Gore smatra da je Mornar oštećen odlukom sudije Radomira Vojinovića u finišu majstorice domaćeg prvenstva dosudi nesportsku ličnu grešku Strahinji Mićoviču poslije duela sa Nemanjom Gordićem i predložila da od sljedeće sezone u plej ofu sudije imaju mogućnost gledanja snimka u ovakvim situacijama.

Barani su se žalili na ovu odluku i zahtijevali da se ponovi majstorica, ali do toga neće doći.

„U navedenom vremenu tj. 6.8 sekundi prije kraja četvrte četvrtine, sudija Radomir Vojinović je loše procijenio i donio pogrešnu odluku da nakon kontakta između igrača broj 10 KK Budućnost Voli Nemanje Gordića i igrača broj 4 KK Mornar Bar Strahinje Mićovića dosudi ličnu grešku igraču broj 4 KK Mornar Bar Strahinji Mićoviću koja automatski po pravilima igre mora biti sankcionisana sa nesportskom greškom (u posljednja dva minuta četvrte četvrtine svaki faul prije nego što se lopta izvede mora biti sankcionisan kao nesportska greška). Navedeni kontakt prouzrokovao je igrač broj 10 KK Budućnost Voli Nemanja Gordić tako što je uhvatio igrača broj 4 KK Mornar Bar (hooking) koji se nalazio u legalnoj odbrambenoj poziciji.

Sudijska komisija predlaže da se od naredne takmičarske sezone tj. od početka Play Off-a, u Propozicijama Erste lige predvidi uvođenje IRS sistema (mogućnost pregledanja ponovljenog snimka). Ovaj sistem bi umnogome pomogao da se ovakve ili slične situacije izbjegnu i prevaziđu. Naglašavamo da ovaj sistem već koriste: FIBA, Evroliga, ABA liga i mnoge nacionalne federacije za svoja takmičenja.“

Imajući u vidu da se ne radi o materijalnoj povredi pravila igre, peta utakmica finala Play Off-a između KK Budućnost Voli i KK Mornar Bar je registrovana postignutim rezultatom 76 – 72 u korist KK Budućnost Voli”, ističe se u saopštenju koje potpisuje komesar Miomir Mugoša.

Ovakuv odluku donijela je Sudijska komisija u sastavu Veselin Begović, Zoran Šutulović i Mile Lakićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POJK
Gost
POJK

Ovako i druge greske pravimo samo vecinu i ne priznamo a i kad priznamo korist za ostecenog je ista koliko i korist za Mornar. Mozda ako se Mornar bude dobro vladao i pretrpio ovu nepravdu bice nagradjen nekim posebnim povoljnostima.

Iznogud
Gost
Iznogud

A pusti časiti ti, sto da se ponavlja pa da ih opet ošteti😂

gugi
Gost
gugi

pustite sudiju….to je takav posao koji se sastoji od gresaka…glavu gore momak

Vojo
Gost
Vojo

Ne moze se protiv buducnosti i sudijas u svakom sportu sto je cinio milacic Lovcenu u finale kupa u fudbalu .Jedino ih pegla Sutjeska u fudbalu uprkos svemu

ene gi bre
Gost
ene gi bre

I što ima Mornar od ovoga

petar
Gost
petar

Zlatno drugo mjesto – viceprvak

Basket
Gost
Basket

Kakva sjenka na prvenstvo Crne Gore ! Ovo troje su potvrdili ono što je svako vidio.

Anonimus
Gost
Anonimus

Ova trojica su se skupili i gledali i vidleli ‘hooking’ Gordića koji evidentno NIJE postojao. Čak i trener Pavićević je tražio probijanje. A evidentno je da Mićović simulira, i zbog toga je trebalo da mu se sudi. Vidi se da i ovim sudijama treba suditi, ili jednostavno žele da se uvede IRS, samo uvodjenje zle krvi nije baš pametno. Naročito… Više »

petar
Gost
petar

Pa i Vojinović je to vidio ali nije smio suditi jer bi sve pošlo niz vodu!

Baki
Gost
Baki

Ta greška sudije se viđela iz aviona ! Studijska komisija je ipak pošteno presudila. A hoće li Vojinović dobiti zabranu suđenja ?

petar
Gost
petar

Oće do finalne serije za koju je već unaprijef delegiran

Sefket
Gost
Sefket

A da je obratno opet bi se sudilo za drzavni udar.

Gun
Gost
Gun

E zato ne volim Buducnost i nikad necu!!!! Mozda nekad ako se promijeni citava situacija mada tesko

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Sveto je ostetio Budvu, ali nece morati u zatvor.

Bole
Gost
Bole

Gubite obraz, liga gubi legitimitet, kosarka gubi gledaoce. No, tako nam je sve u drzavi, preko veze se sve zavrsava. Ko ima satisfakciju od toga, samo govori o njegovoj casti, tj. nedostatku iste. Ajmo sad svi, bojkot ove smijurije od kosarke.

mga
Gost
mga

Pricas o Nebojsi Covicu i brisanju dugova pokojne Zvezde, nastanku novog kluba, pljacki i neregularnoj tituli?

Gun
Gost
Gun

Ne, ne prica o tome…

Bole
Gost
Bole

Ne no o ovima o kojima je tekst. Ili jos nisi naucio da su komentari ispod teksta vezani za temu teksta?

Meho
Gost
Meho

Mga…zasto neregularnoj tituli.Pa Zvezda je ispeglala Buducnost sa +100 koseva razlike

e.k.g
Gost
e.k.g

Korektno i konkretno objasnjenje realno

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Али да ли је коректна побједа Бидућности? Спорт подразумјева витештво, да ли би онда витешки било да Будућност врати пехар и каже како га нису заслужили? Спорт одавно није оно што је био, а овакве грешке су све мање случајне. Него није пуно битно ипак је то спорт па какав такав.

Tringo novi TGD
Gost
Tringo novi TGD

Ovo je šala, zar ne?
Budućnost je dobila 4 razlike.
Oduzmi slobodna bačanja Gordića i opet je Budućnist pobjednik.
Ili si htio nešto drugo reć?!

Send this to a friend