Košarka

Superfinale u Morači ili krunisanje u Baru?

foto: KK Mornar

Činilo se da će Budućnost prvi put u posljednje četiri sezone uspjeti da počisti Mornar sa 3:0 u finalu plej-ofa, imali su momci Petra Mijovića 2:0 i meč loptu u svojoj Morači, ali…

Kao što je rekao trener aktuelnog šampiona Mihailo Pavićević “mornari” nisu zaslužili da krunu predaju bar bez jedne pobjede, a njegovi momci su to i pokazali. Slavili su “usred” Podgorice, smanjili na 2:1 i što je najvažnije potuno otvorili seriju, s obzirom na to da će četvrti meč igrati u svojoj Topolici.

A taj četvrti meč na programu je već večeras (od 19.00h) nakon kojeg će biti jasno da li će Crna Gora dobiti nastavak serije i majstoricu (bolje reći Superfinale) u Podgorici ili novog šampiona.

Idemo na 2:2

Mornar je prošle sezone šokirao osvajanjem titule, a sada je pokazao karakter kada se malo ko nadao.

“Kada smo rekli da idemo u Podgoricu da damo sve od sebe, očigledno je malo ko mislio da zaista to možemo da uradimo posebno poslije poraza na našem parketu”, podsjetio je Strahinja Mićović, krilni centar Barana.

Za razliku od Budućnosti koja praktično nema vjetar u leđa sa tribina u finalnoj seriji, publika u Topolici bi mogla da bude šesti igrač Mornara.

“Publika je i u meču broj dva bila sjajna. Davala nam je vjetar u leđa, a ubijeđen sam da će sada biti još bolji ambijent”, dodao je Mićović. “Cilj nam je da pokušamo da preslikamo duel iz Podgorice i da se u meču broj pet borimo za još jednu titulu prvaka Crne Gore”.

Nema alibija

Budućnost je i dalje veliki favorit u finalu, ali je treći meč pokazao sve ono što je strateg plavih Mijović upozoravao da bez maksimuma Budućnost ne može da računa na pobjede protiv bilo koga.

“Jednostavno, nismo bili prisutni na pravi način u tom meču”, jasan je Mijović.

Više od 80 utakmica je iza Budućnosti ove sezone, umor se osjeća, ali…

“Imamo problema oko sastava, ali i ima i Mornar. Umor i iscrpljenost nisu alibi za nas”, džentlmenstki je dodao Mijović. “Rekao sam igračima da ovu situaciju ne treba da gledaju kao da imaju vodstvo, već kao da serija tek počinje. Četvrti meč? Biće važan stav sa kojim nastupimo u Baru”.

Dobija li Crna Gora pet čin velikog finala ili će Budućnost biti krunisana na mjestu gdje je prošle godine ostala bez krune. Vrijeme je za novih 40 minuta.

Send this to a friend