Košarka

Sutjeska je najprijatnije iznenađenje

Mečevima u ponedjeljak završena je polusezona u crnogorskoj Superligi, pauze nema jer se takmičenje nastavlja već danas, ali nakon pet rundi, neke stvari su mnogo jasnije. Budućnost Voli je maksimalnim učinkom pokazala da je kvalitet na njenoj strani, a na drugoj poziciji je, iznenađujuće, Sutjeska, koja je u ponedjeljak savladala Mornar u Baru. Dnevne novine su juče razgovarale sa Miodragom Kadijom, koji je analizirao dosadašnji tok sezone…

Gospodine Kadija, kako ste Vi vidjeli ovih pet kola Superlige?

“I prije početka se znalo da će Budućnost i Mornar igrati finale, mislim da je to realno, dok su ostali (Lovćen, Teodo, Sutjeska i Ulcinj) ušli sa ravnopravnim šansama za plej-of. Na papiru, Lovćen i Teodo su kvalitetniji od Sutjeske i Ulcinja, ali se ispostavilo da Sutjeska ima veliki kvalitet, što je dokazala sa dvije fenomenalne pobjede u gostima. Bila bi šteta da ne budu učesnici Druge ABA lige”, rekao je Kadija. “Ima još pet kola do kraja, ne treba trčati za zaključcima. Ono što se vidjelo do sada Budućnost je superiorna, Mornar odmah iz njih, a Sutjeska najprijatnije iznenađenje od ekipa koje konkurišu za Drugu ABA ligu.”

I upravo su Nikšićani tema broj jedan u crnogorskoj košarci. Sjajna ekipa Zorana Glomazića je Superligu otvorila porazom (od Budućnosti), ali je onda upisala ćetiri pobjede. Posljednja u nizu bila je u “Topolici”, u kojoj je dominirao Senegalac Đite Sidi, koji je ubacio 31 poen uz čak 24 skoka.

“Pobijediti Lovćen u direktnoj borbi za plasman u regionalno takmičenje, a u ovoj drugoj slaviti usred Bara… Znalo se da će te ekipe, osim Budućnosti i Mornara, teško gubiti kući, ali i teško dobij ati na strani. Upravo zbog toga ove pobjede Sutješke su velike i važne”, jasan je Kadija.

A, Ulcinj? Bili su najprijatnije iznenađenje u prvom dijelu šampionata, ali za sada nemaju pobjedu u Superligi.

“Jesu najslabiji po kvalitetu, ali im treba čestitati na svemu što su uradili u prvom dijelu sezone. Sjajne igre i prvo mjesto- to je veoma dobro, pojavio se još jedan klub koji može biti na vrhu”, rekao je iskusni stručnjak. “Težak raspored i umor uzimaju maha. Ali, oni će sigurno juriti neku pobjedu u narednih pet mečeva.”

Raspored Superlige je takav da ekipe igraju na svaka tri dana. Neko će reći pakleno za sami kraj sezone, međutim…

“Igrači su vjerovatno umorni i svega im je dosta. Sa druge strane, ove četiri ekipe koje su igrale ABA ligu i Drugu ABA ligu su navikle na ovaj raspored i to im godi. Bilo bi mnogo teže da se igra jedna utakmica u nedjelju dana. Ovaj raspored najteže pada Sutjeskoj i Ulcinju, jer su oni igrali po jedan meč sedmično”, poentirao je Miodrag Kadija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Para vrti dje burgija nece ( sve se namjesta)

Send this to a friend