Košarka Erste liga

Sutjeska ponovo na Cetinju, filijala Budućnosti Voli ide u Bijelo Polje

Više od četiri mjeseca i konačno se vraća crnogorska Erste liga. Prvi dan vikenda rezervisan je za četiri meča, dok će peti biti odigran u srijedu. Krenimo redom.

Već na startu čeka nas okršaj dvije najbolje ekipe u ovoj fazi šampionata. Baš kao u Drugoj ABA ligi, Lovćen će na Cetinju dočekati Sutjesku (18h). Cetinjani su srijedu savladali velikog rivala u sjajnom meču, koji je obilježila nevjerovatna publika.

Četa Zorana Kašćelana uzda se u sličan scenario, dok Nikšićani stižu po osvetu.

“Igramo sa timom koji smo dobro upoznali u srijedu. I oni i mi moramo biti koncentrisani kako bismo stigli do pobjede. Želim punu salu i nadam se da će navijači ponovo napraviti sjajnu atmosferu kako bi nam pomogli da dođemo do nove pobjede”, rekao je Nikolaos Diplaros.

Nova sezona će krenuti iz Rožaja, gdje će Ibar dočekati Danilovgrad, a pola sata kasnije Primorje će ugostiti debitanta All Stars.

Još jedna ekipa od koje se puno očekuje je Studentski centar. Filijala Budućnost Volija, sa Nenadom Trajkovićem na klupi, nekoliko velikih pojačanja, te plejadom talenata napada Jedinstvo u Bijelom Polju.

Povratnik u elitni rang Teodo će u srijedu u “Župi” dočekati ekipu Zete.

Send this to a friend