Košarka

Sutjeska ruši MZT i nada se poklonima

Još dva kola, dva teška meča i teorija drže košarkaše Sutjeske u igri za plejof Druge ABA lige. Momci Zorana Glomazića večeras dočekuju trećeplasirani MZT, pobjeda je imperativ, ali će Nikšićani morati da se nadaju i kiksu Dinamika odnosno Borca timova koji baš kao i Sutjeska imaju 11-9 učinak i bore se za posljednje mjesto u doigravanju.

Dinamik (međusobno bolji od Sutjeske) sjutra igra protiv najbolje ekipe lige Primorske, pa je poklon iz Beograda od Slovenaca moguć, dok Borac danas gostuje kod Rogaške. U slučaju da njeni rivali kiksaju, a Sutjeska, slavi naš tim bi u posljednjem kolu upravo sa Borcem rješavao pitanje putnika za plej-of.

“Nas trijumf ostavlja u trci za plej-of, a protivnika u igri za drugu poziciju”, podsjetio je kapiten Sutjeske Boris Lalović. “Iako i dalje naše bitne igrače muče povrede, pružićemo svoj maksimum u ovom trenutku i boriti se do posljednje kapi znoja.

U prvom duelu ovih rivala u Skoplju slavio je MZT sa ubjedljivih 94:73.

Lovćen sa devet igrača u Vršcu

Lovćen je davno izgubio šanse za plej-of, pa će mu preostala dva meča u Drugoj ABA ligi poslužiti kao uigravanje za domaću završnicu. U ovom kolu Cetinjani gostuju kod najslabije ekipe u ligi Vršca.

Očekivati je da budemo favoriti protiv posljednjeg tima, ali u ovom meču to neće biti tako, jer idemo sa devet igrača i trebaće nam maksimum”, istakao je trener Lovćena Miodrag Kadija.

Send this to a friend