Košarka

Sutjeska želi u kvalifikacije za Ligu šampiona

foto: KK Sutjeska

Sutjeska želi da nastupi u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, da bude treći crnogorski klub u kontinentalnim takmičenjima naredne sezone. Sve ostvareno ove sezone, prije svega izboren plasman u ABA 2 ligu, razlog je za ponos svih u klubu, na čelu sa predsjednikom Darkom Perovićem.

Predsjednik Sutjeske istakao je, da su izboreno treće mjesto u Super ligi, plasman u ABA 2, niz odličnih partija među kojima se istakla pobjeda nad Mornarom u Baru plod velikog rada i planiranja.

“Kada se uzme u obzir da Sutjeska nije imala priliku da nastupi u regionalnom takmičenju ove sezone, da do Super lige nije imala priliku da se nadmeće sa klubovima vrhunskog regionalnog kalibra kao što su Mornar i Budućnost Voli, onda su ostvareni rezultati impresivni. Nije ih bilo lako ni ostvariti na terenu, niti selektirati ekipu tako da bude konkurentna. Čeka nas polufinale Super lige, dueli sa Mornarom već od vikenda. Nijesmo favoriti, ali sigurno imamo šansu protiv ekipe čije rezultate izuzetno cijenimo” istakao je Perović.

Perović je kazao, da je Sutjeska bila suočena sa nizom problema uoči same Super lige.

“Naš statistički najbolji igrač iz prvog dijela sezone Habs povrijedio se pred Super ligu. Džonson je ušao u takmičarski ritam praktično tek u posljednjih nekoliko kola. A moram istaći da je Sutjeska ekipa čiju polovinu čine lokalni igrači, da smo bili jedina ekipa koja je u rosteru imala tri ili četiri mlada igrača. U takvoj situaciji, do kraja smo se borili za drugo mjesto u ligi koja je prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih u regionu”, kazao je Perović.

Predsjednik Sutjeske već gleda naprijed, jer će vrlo brzo nakon plej-ofa krenuti u koncipiranje sastava za narednu sezonu.

“U danima nakon kraja Super lige uprava kluba će donijeti bitne odluke, prije svega vezane za stručni štab, potom i koncipirati sastav u skladu sa budžetom. Vjerujem da je naš mladi trener Todorović u prvom dijelu sezone ostavio veliki doprinos, a da je Zoran Glomazić na mjestu prvog trenera ovog proljeća donio dodatnu energiju. Pavlićević i Đite iskazali su se kao nosioci igre, a Sutjeska je sveukupno igrala tako daje interesovanje za košarku u Nikšiću skoro kao u danima kada se ABA liga igrala u Nikšiću”, rekao je Perović.

Zbog te energije, košarkaške groznice u gradu koji je velika riznica i baza talenata, Perović i svi u klubu sa nestrpljenjem očekuju nastup u ABA 2 ligi naredne sezone.

“Sve ono što smo pokazali ove sezone u Super ligi je dokaz da bi sa ovim timom bili konkurentni za fajnal-for u ABA 2. U kvalifikacijama smo jesenas ispali od kasnijih učesnika fajnal-fora, Vršca i Primorske. Nakon toga uspjeli da zadržimo ekipu, što je izuzetan uspjeh, osnova svega gostignutog ovog proljeća. Zelimo da zadržimo okosnicu tima, ojačamo je, eventualno dočekamo i kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona. To bi nikšićkoj košarci donijelo istorijske, prve evropske mečeve. Cekamo odgovor FIBA i Košarkaškog saveza Crne Gore i nadamo se toj prilici. Ostvaren je napredak i ne želimo se tu zaustaviti”, zaključio je predsjednik Sutjeske Darko Perović.

Send this to a friend