Košarka

Šved napada Budućnost Voli

foto: euroleague.net

Aleksej Šved biće u sastavu Himkija za večerašnji meč protiv Budućnost Volija u 8. rundi elitnog takmičenja.

Najbolje plaćeni evropski košarkaš je zbog bolesti propustio prethodne dvije utakmice. Oporavio se, pa će trener Jorgos Barcokas moći da raspolaže sa svojim najjačim oružjem.

Šved je trenutno prvi strijelac Evrolige sa 25 poena u prosjeku, te drugi asistent (7) iza Nika Kalatisa.

Sada je ruski tim pod većim pritiskom, posebno grčki stručnjak, jer u klubu nisu zadovoljni skorom koji glasi: jedna pobjeda, šest poraza.

S druge strane, u redovima Podgoričana vlada znatno bolje raspoloženje, nakon velike pobjede nad Baskonijom, te trijumfa nad Partizanom u derbiju ABA lige.

Utakmica počinje u 18 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Ne treba stavljati akcenta na Sveda. On ce svakako dati svojih 25-30 poena. Bitno je zaustaviti ostatak tima.

gost
Gost
gost

Iako Himki i Buducnost imaju isti skor (1-6), istakao bih jednu bitnu stvar – Himki je izgubio od Olimpijakosa, Fenerbahcea, Efesa, Armanija, Barselone i Reala, a dobio je samo Gran Kanariju kuci. Dakle, igrao je sa ekipama koje su iz gornjeg dijela tabele. Znaci, njihova trenutna pozicija moze lako da zavara, imali su malo tezi raspored od nas. Ipak, poslije… Više »

Bulat
Gost
Bulat

Nekako osjećam da se Himki može pobijediti I da se konačno stabilizuje stanje I uhvati korak.Da se pokaže da smo konkurentni u Evroligi barem ovima od 5-og mjesta pa na dolje.Samo naprijed!Šveda mogu malo usporiti,ali teško zaustaviti I ne mislim da ga po svaku cijenu treba ganjati po cijelom terenu.

Dusan
Gost
Dusan

Činjenica je da će makar 80% napada ići na njega, a velika je klasa momak, iako zna da uđe u kanal i bude i veliki trošadžija lopti, ali ima kredit do neba, jer je stvarno biser. Suad, pa i Petar Popović mogu da odigraju kvalitetnu odbranu na njemu, da ga makar limitiraju, ako ne zaustave, jer kao što si rekao,… Više »

Send this to a friend