Košarka

Svi žele da nas pobijede

Pred košarkašima Budućnost Volija je još jedan meč u ABA ligi u kojem će se tražiti reakcija nakon poraza u Evroligi. Ovog puta u Podgoricu stiže izuzetno opasna ekipa koja se nikako ne smije potcijeniti – izabranici Aleksandra Džikića večeras (21h) dočekuju Olimpiju u šestoj rundi regionalnog takmičenja.

Nakon poraza od Cedevite u prošlom kolu “plavi” nemaju prava na kiks, a partija protiv Panatinaikosa može da raduje. Po prvi put ove sezone izgledali su kao ekipa, borili su se i nijesu odustajali. Upravo to može da donese potrebno samopouzdanje pred večerašnji duel koji može biti zagrijavanje za Žalgiris (petak).

“Imamo obavezu da igramo što bolje, ABA liga za nas ima drugačiji značaj. Jasno nam je da svi žele da pobijede šampiona i da sa te strane Olimpija nema šta da izgubi. Oni su vrlo potentan tim, ne smijemo da ih potcijenimo”, rekao je Džikić u najavi duela.

Ovaj susret će biti važan i kada su “pojačanja” u pitanju (sa Aronom Kraftom raskinuta saradnja). Džikić je najavio promjene kada to bude tržište dozvolilo, pa će igrači koji su stigli ovog ljeta morati mnogo bolje ukoliko ne žele da prije vremena napuste redove ABA šampiona.

“Dolazi nam kvalitetan protivnik. Olimpija ima više kvaliteta nego što to tabela pokazuje. Mi smo u obavezi da na našem terenu idemo na pobjedu i da napravimo dobru uvertiru za mečeve koji nam dolaze”, jasna je poruka Filipa Barovića koji će sa Alenom Omićem dijeliti minutažu pod košem zbog povrede Zorana Nikolića.

Slovenački predstavnik u “Moraču” stiže takođe nakon dva poraza (Mega Bemax i Cibona) pa će protiv šampiona sigurno željeti reakciju. Kroz istoriju, Olimpija je u Podgorici slavila šest puta, ali posljednju pobjedu upisala je prije pet godina (trojka Jakova Vladovića uz zvuk sirene).

Od tada Budućnost je vezala četiri pobjede.

“Važan meč za nas. U goste nam dolazi izuzetno talentovana ekipa koja će biti rasterećena i nema imperativ pobjede. Termin utakmica je neugodan za gledaoce, ali se nadam da će doći u što većem broju da nas podrže. Daćemo sve od sebe i nadamo se novoj pobjedi”, poručio je Aleksa Ilić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mijatovic 8
Gost
Mijatovic 8

A ne no da izgube od vas.. pa svako zeli da povijedi protiv god koga da igra osim vas koji ste shvatili da vam je ovo kao da igrate rekreativno sto se najbolje vidjelo protiv reala…

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Svi vas i pobjedjuju

gost
Gost
gost

Nije problem sto svi zele da nas pobijede, no sto svi imaju osjecaj da to i mogu.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Svi žele da nas pobijede, a mi ne možemo nikoga da pobijedimo!

Darko
Gost
Darko

Ha ha ha ,,, samo trazite opravdanje , smjesni ste bas ste smjesni i jadni . Da je prsuta malo dao svojih para onda bi gledao koga dovodi ovako izuzev Omica dodli su istroseni i bezlorisni igraci .
Prsuta ! Nema nista na guz nego po zasluzi

Send this to a friend