Košarka Pripreme za sezonu

Test za košarkaše Mornara

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su u Baru mjerenje igrača košarkaškog kluba Mornar iz Bara koji se pripremaju za početak takmičenja u Eurokupu i regionalnoj ABA ligi.

Mjerenja su realizovana u prisustvu predsjednika kluba Đorđija Pavićevića i kondicionog trenera Dragana Gačevića koji su dobili kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike, vrijednosti potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i bazalnog metabolizma, mineralnog sastava koštanog sistema, proteina i kompletnu segmentnu analizu tijela.

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević, doc. dr Milovan Ljubojević i dr Ivan Vasiljević kao i inženjer IT Miodrag Zarubica.

Profesor Bjelica se zahvalio stručnom štabu košarkaškog kluba Mornar na ukazanom povjerenju i naglasio da košarka kao izrazito dinamičan sport koji se identifikuje sa velikim brojem kretnji, u velikom obimu zavisi od indikatora morfološke dijagnostike. Primjenjivanje dijagnostike u sportu garantuje konzistentnost trenažnog procesa, zaključio je profesor Bjelica.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toto-ko-tunjo
Gost
Toto-ko-tunjo

Mugi da reaguje,ovaj za stolom nepravilno drži masku😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

njaka
Gost
njaka

a sto cini Bjelica,ne staje.. FSNK najperspektivniji u CG

Send this to a friend