Košarka

Težak poraz, ali imamo vremena i prostora da se dignemo

foto: KK Budućnost Voli

Rano je paljenje bilo kakvog alarma, ali je nakon drugog ubjedIjivog poraza od Crvene zvezde u samo 15 dana prilično jasno da ih čeka još mnogo posla.

Nakon pobjede od Krke na otvaranju nove sezone ABA lige košarkaši Budućnost Volija su prije dvije noći potpuno podbacili. I to na samo četiri dana od starta Evrolige Armani u Podgoricu dolazi u petak.

Jasno je da novi igrači i starosjedioci još nijesu na istim talasnim dužinama, a nema ni timske hemije po kojoj je šampion regiona bio prepoznatljiv prošle sezone.
Protiv “crveno-bijelih” su svi nedostaci bili vidljivi, a očajno šutersko veče je još više uticalo na konačan rezultat 1132 za dva (34,4%), 6-21 za tri (28,6%). Da nije bilo 43 slobodna bacanja, pitanje je kolika bi razlika iznosila na kraju.

“Težak poraz. Mislim da smo loše otvorili meč, imali lošu šutersku noć, promašili neke otvorene šuteve. Gubili smo ritam u napadu i samim tim nijesmo imali dovoljno energije u odbrani gdje su oni kažnjavali sve to. Odmah su otišlli na nekih 15 poena prednosti i poslije je bilo teško vratiti se”, rekao je Nemanja Gordić.

Poraz i nije toliko problematičan koliko igra momaka u plavim dresovima. Nije bilo borbe, želje, energije koja mora biti prisutna u takvom derbiju pred krcatim tribinama. Jasno je da se nešto mora promijeniti ili se u Evroligi crno piše.

“Sezona je jako duga, ovo je tek druga zvanična utakmica. Očigledno je da imamo dosta prostora da uhvatimo pravi ritam i igramo bolje. Trebaće vremena, ali će svakom utakmicom biti sve bolje i bolje. Moramo da poradimo na ovim greškama”, rekao je sjajni plejmejker koji još traži MVP formu od prošle sezone.

“Gledaćemo gdje smo najviše griješili, jer će kvalitetne ekipe u Evroligi kažnjavati ovakve propuste. Moramo biti mnogo bolji. Svi su svjesni da je bilo loše, ali to je sport. Imamo kvalitet da nastavimo da treniramo dobro i da se dignemo”.

Vremena za analizu ima, ali samo do utakmice sa Armanijem. Nakon toga Podgoričani ulaze u paklen ritam mečeva na oba fronta.

“Ovaj period do utakmice sa Milanom je najduži za trening koji ćemo imati u narednih ne znam koliko. Trudićemo se da to maksimalno iskoristimo”, ističe Gordić.

Najveća zamjerka Aleksandra Džikića nakon meča bila je što se njegovi izabranici nijesu borili. I jasno je istakao da se nešto mora promijeniti, ili će biti promjena u rosteru.

“Dosta stvari utiče da bi se komentarisalo da li se borimo ili ne. Napadački nijesmo uhvatili ritam i onda je teško igrati. Pokušavali smo kasnije da stignemo, ali je tada bilo kasno. Za analizu je šta je išlo loše pa smo dozvolili Zvezdi da ode na veliku razliku”, poručio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Košarkaši Budućnosti su u prva dva meča u ABA ligi na domaćem terenu šutnili 40 puta za tri poena (19 protiv Krke i 21 protiv Zvezde), a pogodili su samo osam trojki dvije u prvom, šest u drugom kolu. Premalo, pa je novinare zanimalo da li su novi koševi “krivi” za tako loš učinak sa distance.

“Moguće da je novi ambijent i koševi, ali nema svrhe pričati o tome. Ni protiv Krke ni protiv Zvezde nijesmo bili šuterski raspoloženi, promašivali smo otvorene šuteve. A, kada oni ulaze sve je lakše. To je tako, radićemo na šutu svaki dan to je sigurno”, poentirao je Nemanja Gordić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bojan
Gost
Bojan

Vremena nemate, prostora za unapređenje igre itekako. Jednu jedinu tečnu akciju od vas nisam vidio

barbarian pg
Gost
barbarian pg

Sve navijace bolje da ste osamarili nego ono sto ste priredili, nikad grdju Buducnost gledali nismo

Send this to a friend