Košarka Pravi plejmejker

Tivćanka kraljica asistencija u Americi

Kao veliki talenat i jedna od najperspektivnijih crnogorskih košarkašica Milica Manojlović prije dvije godine nakon dvije sezone provedene u dresu Lovćena, odlučila je da napravi hrabar i za mnoge vrlo rizičan potez. Mlada Tivćanka odlučila je da srednju školu završi na Floridi, ali osim obrazovanja, da se dodatno posveti i košarkaškom znaju.

I već prva godina pokazala je da je Milica napravila pravi potez…

“Otišla sam u Ameriku poslije drugog razrezda srednje škole, koju sam pohađala na Cetinju, gdje sam igrala za Lovćen. Odlučila sam se da sa 17 godina napravim taj potez i da probam da se dodatno usavršim. Na Floridi sam završila treći razred (The Rock School) gdje sam proglašena u top 5 u konferenciji (odnosno ligi) i top 5 u cijeloj Floridi”, ističe na početku priče Milica Manojlović.

Dobar početak dao je motiv da nastavi da se usavršava u znatno jačoj sredini.

“Uslijedio je odlazak u Džordžiju (Rabun Gap Nacoochee School), koja je mnogo jača akademski i košarkaški, gdje sam zavrsila četvrti razred srednje škole i takođe bila u najboljih pet konferencije”, kaže Milica, koja je tokom te dvije godine oba puta bila kapiten tima, ali i lider u asistencijama i poenima tokom obje godine.

Iz Rabun Gap škole Milica je skrenula pažnju koledža, ali se odlučila za Furman.

“Furman mi se svidio jer je baš jak akademski pogotovo ekonomija, koju ja studiram, a takođe i jako dobar koledž za košarku gdje sam mnogo napredovala i pripremala se svoj sljedeći korak. Nakon tri godine na Furmanu, odnosno po završetku ove školske godine sam odlucila da četvrtu godinu na koledžu zavrsim na Džordz Mejson, koji se nalazi u Virdžiniji, 20 minuta udaljen od Vašingtona gdje takođe imam punu akademsku i kosarkasku stipendiju. Na taj korak sam se odlučila zbog mnogo jače konkurencije, odnosno lige iz koje mnoge igračice idu u WNBA ili igraju profesionalno u Evropi šta je i moj san još od malena”, objasnila je Manojlović.

Tokom igranja na koledžu, Milica je dominirala i s pravom dobila epitet ,,kraljice asistencija”. Na prvoj godini koledža dobila je priznanje za najperspektivnijeg mladog igrača, a ove godine je kao 28. u cijeloj Americi po broju asistencija (154 asistencije za 31 utakmice, što je skoro pet asistencija po utakmici).

“Meni kao plejmejkeru je najbitnija asistencija pored 7,5 poena po utakmici. Takođe, u dvije odigrane godine na Furmanu (jednu sam pauzirala zbog povrede koljena) sam bila u prvoj petorci u svim utakmicama”, naglašava Milica, koje je u prosjeku igrala po 32 minuta.

Nakon sjajne sezone Milica Manojlović je usljed korona krize doputovala do Tivta, ali njene ambicije su jasne.

“Vjerovatno bih imala više asistencija i bolju statistiku da nam korona nije zaustavila sezonu i bila sam primorana da dođem kući, gdje sam već tri mjeseca. Planiram da se vratim u Ameriku za par sedmica i započnem četvrtu godinu koledža, a nakon toga još dvije godine master ekonomije na Džordž Mejsonu”, podvukla je Manojlović.

7

avatar
1000
5
2
0
 
7
RagnarMilica M.Đorđe BožovićErolKomsija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Iz Tivta preko Cetinja u ameriku svaka čast pozdrav sa Cetinja

Erol
Gost
Erol

Srećno !!!

Komsija
Gost
Komsija

Puno sreće kako u zivotu tako i u karijeri!

Tivćanin
Gost
Tivćanin

Od onako finih i vrijednih roditelja morala je i ćerka da bude uspjesna. Svaka čast i sve čestitke tebi i roditeljima sto imaju tako finu djecu.

Milica M.
Gost
Milica M.

Hvala puno svima!!

Ragnar
Gost
Ragnar

Od kojih je Manojlovica, ima ih nekoliko u Tivat?

Hernan
Gost
Hernan

Bravo! Čekamo te u reprezentaciji!

Send this to a friend