Košarka Crnogorska veza

Todorović kod Ivanovića

Naš reprezentativac Marko Todorović dobio je ozbiljnu ponudu turskog Bešiktaša, tima koji predvodi naš slavni trener Duško Ivanović, prenijeli su juče španski mediji.

Sada je Podgoričanin jedan od najboljih centara španske ACB lige, pred dilemom da li da sačeka konkretizovanje ponude evroligaša Baskonije ili da potpiše za turski klub. Pred njim su već nekoliko sedmica i izuzetne ponude iz Kine, ali Marko želi da karijeru nastavi u nekom jakom evropskom projektu.

Kada je interesovanje Baskonije u pitanju, posljednjih dana se u španskim medijima pisalo da Todorovića baskijski klub vidi kao idealnu zamjenu za Francuza Poarijea, koji karijeru nastavlja u NBA ligi.

Ipak, zbog pravila ACB lige, Markov dosadašnji klub Huventud ima prava na igrača i prvenstvo pregovora, u slučaju bilo kakve ponude nekog drugog španskog kluba ovog ljeta. Za Baskoniju to dovođenje Crnogorca čini komplikovanim, jer onda ne mora samo da pregovara sa Markovim agentom, već i sa čelnicima Huventuda. To pravilo se ne odnosi na klubove iz drugih evropskih liga, a za Podgoričanina je bio zainteresovan i Asvel našeg selektora Zvezdana Mitrovića.

Za Bešiktaš je ovog ljeta već potpisao naš reprezentativac Nemanja Đurišič. Za Todorovića se u junu raspitivala i Barselona, a dugoročno interesovanje pokazala je upravo Baskonija. Marko je u junu, nakon sezone u Španiji u kojoj je Huventud izborio plej-of, govorio o tome da bi pokušao da pronađe NBA angažman, a da je nastup u Evroligi najrealnija ambicija za narednu sezonu.

Todorović je u maju izabran za igrača mjeseca ACB lige. U Huventudu, nekadašnjem prvaku Evrope, bilježio je 11,2 poena i 6,1 skok u prosjeku tokom sezone, u kojoj je igrao sve bolje. Reprezentacija Crne Gore računa na Todorovića od starta priprema za Svjetsko prvenstvo u Kini, koje počinju u Podgorici u četvrtak, 25. jula.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko996
Gost
Marko996

Za vece si ti klubove od Besiktasa uz svo duzno postovanje prema njemu

Kutinjo
Gost
Kutinjo

Ako mene pitaš Baskonia ili Asvel,evroligu da igraš,a ne Bešiktaš i fibinu ligu šampiona.

Send this to a friend