Košarka

Tomas: Crna Gora ima velike ambicije na Evropskom prvenstvu

foto: FIBA.com

lako je u prva dva meča ostvarila prilično lake pobjede, u redovima reprezentacije Hrvatske vlada velika nervoza. Posebno se ističe selektor Aleksandar Petrović koji je istakao da igra mora biti mnogo bolja u naredna dva meča.

“Čeka nas prva teška utakmica, Crna Gora ima jako dobru ekipu, a posebno se ističe ta unutrašnja linija gdje igraju sa dvije petice istovremeno. Biće teško, ali imamo taktiku koju smo dogovarali za njih”, rekao je Marko Tomas i nastavio da analizira igru naših košarkaša.

“Igraju malo sporije, jer Boša (Bogdan Tanjević) voli takav stil košarke. Ozbiljna su ekipa, jer imaju i spoljne šutere koje poznajemo iz ABA lige, a imaju i velike ambicije na ovom prvenstvu. Takođe, i nama znači ova utakmica jer bi osigurali jednu od četiri pozicije koja bi nam donijela plasman u nokaut fazu. Tu je i samopouzdanje, jer je vidljiva nervoza nakon prva dva meča”.

Tajris Rajs?

“Čini se da se još uvijek nije uklopio, ali baš možda protiv nas odigra na svom nivou. Moramo paziti na sve njihove igrače”, jasno ističe jedan od najiskusnijih igrača u Hrvatskoj koji zna šta može da bude problem za Crnu Goru.

“Igra sa dvije petice donosi prednost u napadu, ali će imati problema u odbrani”, istakao je Tomas pred meč koji se igra danas od 16.45.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pedja
Gost
Pedja

U top smo 16 … lagani trening protiv Rumuna sjutra pa punom snagom u osminu finala. Dobro poznajem kosarku i ova ekipa moze mozda i do polufinala a tamo je sve moguce. Jedina ekipa sa kojom se ne moze igrati je Spanija a do polufinala ne mozemo na njih.

Send this to a friend