Košarka

Tomašević na fajnl foru

Crnogorski juniorski reprezentativac Bojan Tomašević (15) sa Crvenom zvezdom igraće na završnom turniru juniorske Evrolige, u maju u Istanbulu.

Tomaševićev tim osvojio je kvalifikacioni Adidas „Next Generation” turnir. U finalnom meču protiv Mega Leksa naš talenat ubacio je šest poena bez promašaja, u trijumfu 74:61. Nikšićanin je odlično igrao u grupnoj fazi turnira, a u posljednjem kolu protiv italijanske Stela Azure za Zvezdu je ubacio sedam poena uz četiri skoka.

Prošle godine naš talenat nastupao je na Evropskom prvenstvu za kadete.

“U Zvezdi imam sjajnu šansu da napredujem, a dres reprezentacije je ipak nešto posebno. Nastup na EP za kadete me je učinio izuzetno srećnim. Nadam se da ću nastaviti da napredujem, a ono što sam naučio u OKK Montenegro u Nikšiću mi mnogo znači”, rekao je Tomašević.

Tako će Tomašević na finalnom turniru biti treći Crnogorac. Nastupiće Crvena zvezda, litvanski Žalgiris i španski Real Madrid i Barselona. Najbolji igrač talentovane generacije Reala je naš seniorski reprezentativac Dino Radončić (18) koji je obilježio kvalifikacioni turnir u Malagi. Adut Barselone je centar iz Podgorice Nikola Žižić.

Bojan Tomašević rođen je 20. juna 2001. godine, jedan je od najmlađih u Zvezdinom timu juniora, a visok je 206 santimetara.

Send this to a friend