Košarka Druga Aba liga

Trajković: Naša prednost je pod košem, pokušaćemo to da iskoristimo

Trener košarkaša Studentskog centra Nenad Trajković ocijenio je da je Gorica veoma iskusna i talentovana ekipa, te da je kvalitet potvrdila pobjedama u hrvatskom šampionatu protiv ABA ligaša, Splita i Zadra.

Podgoričani imaju ambiciju da na startu drugog balona ABA 2 lige nastave seriju pobjeda i tako ostanu na vrhu regionalnog takmičenja.

“Gorica je ekipa koja odlično šutira, 40% im je timski procenat šuta iza linije za 3 poena. Moramo probati da ih usporimo, da defanzivno odgovorimo i na njihovu pik en rol igru i na njihov šut, kao i na tranziciju u kojoj su takođe dobri. Ukoliko uspijemo da zaustavimo njihove najbolje igrače, Mazalina, Ljubičića, Bakovića, Kovačevića vjerujem da ćemo imati šansu da dođemo do pobjede. Mi imamo svojih prednosti, ispod koša prije svega. Pokušaćemo to da iskoristimo”, rekao je Trajković.

Igor Drobnjak, organizator igre Studentskog centra, naglašava da je svaka utakmica u balonu ABA 2 lige sjajna prilika da ekipa pokaže koliko vrijedno radi na treninzima.

“Dosadašnji dio sezone smo rezultatski odradili kako smo željeli. Očekuju nas tri teška meča u Banjaluci, prvi protiv iskusne ekipe Gorice koja nažalost nije učestvovala u prvom balonu zbog problema sa koronom. Radi se o odličnoj ekipi koja ima 5 vezanih pobjeda u hrvatskom prvenstvu. Ukoliko odigramo na nivou na kojem možemo, vjerujem da možemo doći do nove pobjede i ostati jedina neporažena ekipa”, istakao je Drobnjak.

Sjutrašnji meč počeće u 17 časova.

Send this to a friend