Košarka Budućnost Voli dočekuje Unikahu sa željom da se upiše prvijenac u Evrokupu

Traži se kontinuitet

Budućnost Voli je izgubila realne šanse da se nađe u TOP 16 fazi Evrokupa što je bio cilj prije početka sezone, samo teorija (upisati svih pet pobjeda do kraja grupne faze, sačekati poraze rivala) drži “plave” u igri za drugi krug, pa je sada bitnije uigrati ekipu za nastavak ABA lige.

I naravno, bilo bi dobro popraviti imidž u drugoligaškom evropskom takmičenju, jer sadašnjih 0-5 bode oči….

Prva prilika je Unikaha – “plavi” u Sportskom centru Morača dočekuju (19.00, NOVA M) lidera i favorita grupe D, ekipu koja je planirana da ide do samog finala.

“Stiže nam kvalitetna ekipa iz možda najjače lige u Evropi. O Unikahi ne treba posebno trošiti riječi, jer se radi o ekipi koja godinama unazad pravi tim koji kroz šampionat Španije i Evrokup ulazi u završne borbe za osvajanje tih takmičenja”, rekao je trener “plavih” Petar Mijović.

Koliko “plavi” izgledaju loše u Evrokupu, toliko izgledaju dobro u ABA ligi, gdje imaju skor 4-1. To je slika i prilika kontrasta, ali lagani trijumf protiv Mege uliva samopouzdanje za ubuduće.

“Poslije dosta poraza na jednu loptu, koji su poljulali samopouzdanje u timu, protiv Mege smo odigrali zrelo, pametno i odgovorno, pa u znatno boljem raspoloženju čekamo Špance”, jasan je 37-godišnji Baranin, koji je optimista i osjeća da ekipa raste.

“Daleko smo od maksimuma, ali sam siguran da protiv favorita kao što je Unikaha možemo da izgledamo dobro i da napravimo kontinuitet dobrih igara. Bitni su koncetracija, energija, pritisak na spoljnu liniju protivnika i kontrola skoka, koja je na lošem nivou bila do sada. Ako to sve bude kako treba, može nam se ukazati da iznenadimo Unikahu”, poručio je Mijović.

“Zeleni” iz Malage su na startu Evrokupa pospremili “plave” rezultatom 83:70, a odskočili su Herun (19 poena) i Adams (15), Elegar i Suarez sa šest skokova, Fernandez sa šest asistencija…

“Tada smo odigrali dobro tri četvrtine, a uzrok poraza je bila naša igra u drugoj četvrtini. Vjerujem da, pred našim navijačima, možemo da budemo fokusirani 40 minuta kako bi konačno upisali prvi trijumf”, poručio je krilni centar Danilo Nikolić.

Send this to a friend