Košarka Još tri dana do majstorice polufinala plej-ofa ABA lige između Partizana i Budućnost Volija, Kendrik Peri za Pobjedu govori o receptu za uspjeh

Treba da igramo opušteno i slobodno, da uživamo u igri

Kendrik Peri

Košarkaši Budućnost Volija s nestrpljenjem iščekuju majstoricu polufinala plej-ofa ABA lige sa Partizanom, koja se igra u neđelju, u novom terminu od 21 čas. Posebno nakon pobjede u drugom meču u „Morači“ (72:71) i mnogo bolje igre izabranika Aleksandra Džikića u odnosu na prvi meč u „Pioniru“. Istina, i u podgoričkom okršaju je bilo padova, u drugom poluvremenu, kada je Budućnost u finišu zamalo prokockala 13 poena prednosti iz treće dionice. Srećom po „plave“, trojka Vladimira Micova na 3,9 sekundi prije kraja donijela je olakšanje i veliku radost, i rast samopouzdanja pred treći, odlučujući meč u Beogradu…

– Atmosfera u ekipi je, rekao bih, veoma opuštena. Znamo da moramo da popravimo neke stvari od posljednje utakmice. I nastavljamo da radimo na tim stvarima. Ali, generalno, imamo dobar stav i pripremamo se u dobrom duhu. Mislim da to treba samo da zadržimo do treće utakmice – kaže za Pobjedu plej Budućnost Volija Kendrik Peri, koji je zajedno sa sjajnim Petrom Popovićem u obje faze igre, bio najefikasniji u drugom meču, sa 15 poena, ali upisao i pet skokova, dvije ukradene lopte i asistenciju.

S obzirom na viđeno u prvom meču u „Pioniru“, koji je Partizan dobio ubjedljivo 82:66, u podgoričkom timu su svjesni šta ih očekuje u trećoj utakmici.

– Mislim da će utakmica u Beogradu da bude fizički veoma zahtjevna. Oni će da izađu na teren sa puno energije, trudiće se da što više uključe navijače od samog početka. Mislim da je za pobjedu u Beogradu ključno da pariramo njihovoj agresivnosti i energiji, i da sebe dovedemo u pravu poziciju da pogađamo šuteve. Ako u tome uspijemo, imaćemo velike šanse da pobijedimo – dodaje Peri.

Sada je imperativ na domaćinu trećeg meča, koji je pravo da kod kuće igra majstoricu izborio drugim mjestom u ligaškom dijelu regionalnog takmičenja, ispred Budućnosti.

– Shvatam da neki ljudi misle da je Partizan pod pritiskom, jer igra kod kuće. Al, mi kao ekipa ne treba da upadnemo u zamku da mislimo o tome. Treba da se fokusiramo na stvari u kojima smo bili uspješni i na kojima treba da radimo. Bez obzira na to da li oni osjećaju pritisak ili ne, mislim da zavisi od nas da li možemo ili ne da dobijemo ovu utakmicu.

A Peri ima jasan recept za pobjedu.

– Volio bih da izađemo na teren kao na prethodnoj utakmici u Podgorici, kada smo bili prilično opušteno i puni samopouzdanja. Za to je zaslužan Džastin Kobs, koji nam je svima prije meča rekao da treba da igramo slobodno, da šutiramo kad imamo otvoren šut, da se zabavimo i uživamo u igri. Ja sam optimista i pozitivan ako budemo igrali kao u Podgorici. Nadam se da taj momentum možemo da prenesemo i na treću utakmicu. Treba da izađemo na teren svjesni da nemamo šta da izgubimo, i sa takvim mentalitetom nadam se da možemo da imamo dobar početak meča i da pokušamo da ostvarimo veliku pobjedu – zaključio je Peri.

Uvijek idem na pobjedu

Vladimir Micov je u drugom meču iz ćoška pogodio trojku za pobjedu, a asistirao mu je Kendrik Peri. Plej „plavih“ je u toj akciju probio kroz sredinu i imao je otvoren put ka košu, iako mu je u susret išao Rade Zagorac. Peri je u posljednjem momentu odlučio da loptu pošalje do najiskusnijeg igrača podgoričkog tima, koji je bio precizan.

– Posljednji posjed je bio samo osjećaj za igru. Mi, naravno, imamo naše akcije, trudimo se da čitamo situaciju na terenu i sprovodimo ih u djelo. Međutim, moj mentalitet je da idem na pobjedu. Možda sam mogao da idem do kraja i postignem koš za izjednačenje i produžetke, i da vidim šta će tamo da se dogodi. Ali kada sam krenuo ka košu, vidio sam Micova slobodnog na liniji za tri poena, a pošto mentalitetski uvijek idem na pobjedu, posebno pred našim navijačima, dodao sam loptu Micovu, koji je, srećom, pogodio trojki i sada imamo majstoricu – objasnio je Peri posljednju akciju „plavih“ u drugom meču.

Send this to a friend