Košarka

Treninzi sa 500 trojki u Podgorici

Nikola Mirotić jeza madridsku Marku istakao mjesece rada u našem glavnom gradu kao ključne za perfektne partije na startu NBA sezone u Nju Orleansu.

Podgoričanin koji nastupa za špansku selekciju je u dresu Pelikansa u NBA vezao perfektne partije. Sada ima 33 poena u prosjeku i drugi je strijelac na startu najjače lige svijeta, iza Kembe Vokera iz Šarlota.

“Iza mene je važno ljeto koje sam proveo sa porodicom u Podgorici. Bilo mi je izuzetno važno da budem u Crnoj Gori, jer sam želio da budem pored majke koja se oporavlja od srčanog udara. Vrijeme sam iskoristio za rad, kako na šutu tako i na ‘fizikalijama’. Osjećao sam na kraju prethodne NBA sezone da sam u usponu i jednostavno želio da na miru radim među bliskim ljudima i da u još boljoj formi dočekam novu sezonu. I desilo se”, rekao je Mirotić za Marku.

Trenutno ima skor 17-11 u šutiranju trojki u NBA mečevima. Nikola je objasnio kako je rigorozan program rada imao tokom ljeta.

“Prije svega, radio sam na kretnji na niskom postu i u igri ‘jedan na jedan’ u napadu. Nijedan trening nijesam završio dok ne bih pogodio 500 trojki. Sa trenerom je bio dogovor takav da to radimo brzo i često, sa samo dvije pauze da popijem malo vode. Obično bi to šutiranje trajalo oko 35 minuta. Završite trening veoma umorni, ali to je korisno, jer kada ste umorni dobijate na fokusu. To su najbolji treninzi za šut. Praktično simulirate utakmicu, situacije kada ste na kraju meča, umorni u posljednjoj četvrtini, a vrhunski vas čuvaju. Baš tada morate da pogodite”, rekao je Mirotić.

Kazao je da u 12 godina profesionalne karijere sada igra bolje nego ikad, da je izuzetno srećan jer će uskoro drugi put postati otac, te da osjeća da ga rivali u NBA sve više poštuju što mu pruža dodatno samopoudanje.

Mirotić je istakao da je spreman da obuče dres Španije na Mundobasketu u Kini naredne godine.

“Iskreno, već sam razmišljao o tome i planiram. To je jedan od ciljeva u karijeri. U Košarkaškom savezu Španije znaju da sam spreman da igram i da želim na mundobasket”, rekao je Mirotić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG_man
Gost
PG_man

Pesetero

Avangarda
Gost
Avangarda

Brat nas podgoricki…pusti seljacke price tebra, od ovih kvazi montengrina,poz od varvara blokasa

Robby
Gost
Robby

Sto je najjace svi tu lajete na njega,a da ga vidite dje na ulicu kroz Pg, nos bi polomili da se slikate s njim

Sramota
Gost
Sramota

Igras u NBA iz Podgorice si i obuces ponosno spanski dres , cak su ga kulirali zbog Ibake jedno vrijeme , stidi se …dzabe ti sve pare svijeta kad bruka i cast zive do vijeka

Peks
Gost
Peks

Dobar je ovaj spanac , doprinio je mnogo crnogorskoj kosarci time sto je puca’ 500 trojki u PG kkkkk

CT-CG
Gost
CT-CG

Ko daje ovoliko prostora posrbicama i nebitnim sportistima?

realno
Gost
realno

Zašto se nisi odmarao sa porodicom u Španiju? Tamo ti je dom.

Obilic
Gost
Obilic

On ne pripada ovoj Crnoj Gori i to je javno saopštio. Ovo što sada imamo zadržalo je samo formu ali suštinski ovo je druga, nova država gdje se zaziru istinske pravoslavne vrijednosti na kojima je počivala Njegoševa Cg.Ovo je CG- Tudjemila i Montenegrina, lažna i diskriminatorska zemlja prema onim koji su je stvorili.Samo IZDAJNICI NJEGOSA mogu da igraju za tu… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Izdajica Doma svoga…Nema tih šoldi za koje bi proda svoju zemlju….O izdajicama sve najlosije

VOJVODA MIRKO
Gost
VOJVODA MIRKO

Tako je majstori svaKi dan pisite o njemu.. dizite ga .. vise ste o njemu napisali no od svim reprezentativcima CG zajedno… ovdje je TRENUTNO izdajstvo i velicanje istih na najvecem nivou od 1918 godine!!

Posranko
Gost
Posranko

Crna Gora ti je samo za “šutiranje”, izdajniče doma svoga. A majki zelim da se brzo oporavi kao prava Crnogorka.

safet
Gost
safet

cus odmarao se medju blidskim ljudima a sto nije za te blidske ljude ili makar zbog majke igrao tamo dje prirodno pripada ali ne on je gledao samo svoj inters malo ste mu dali prostora dajte mu jos malo

jaaoooo
Gost
jaaoooo

“za mene je važno ljeto koje sam proveo sa porodicom u Madridu. Bilo mi je izuzetno važno da budem u Spaniji, jer sam želio da budem pored majke koja se oporavlja od srčanog udara.” – koliiko gresaka u textu, ispravite ovo

Aaa
Gost
Aaa

Kakva provokacija od teksta. Jos ovo pitanje na kraju.

Send this to a friend