Košarka

Trofej Eurobasketa u Podgorici

Nakon Rejkjavika i Rige, na red je došla i Podgorica. U našem glavnom gradu će u petak biti održana promocija trofeja košarkaškog Evropskog prvenstva, koji će u septembru biti odigran u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj.

“Pehar će u sklopu turneje u organizaciji evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije biti prezentovan u svim državama koje će učestvovati na Eurobasketu”, saopšteno je iz Košarkaškog saveza Crne Gore.

U sklopu promocije trofeja biće upriličen program, tokom kojeg je planirano učešće sadašnjih i bivših reprezentativaca, poznatih ličnosti iz svijeta košarke, kao i budućih košarkaških asova, koji će se takmičiti u šutiranju slobodnih bacanja, trojki, kao i u mini basketu.

“Na taj način, FIBA Evropa i Košarkaški savez Crne Gore žele da daju doprinos ne samo u promociji najvažnijeg trofeja u evropskoj košarci, već i popularizaciji i promociji ”kraljice igara” u našoj državi, te pošalju lijepu sliku iz Podgorice koja će obići evropski kontinent”, navodi se iz KSCG.

Promocija trofeja će biti upriličena na dvije lokacije. Na mostu “Milenijum” od 10 sati, kao i u dvorani Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

Send this to a friend