Košarka Kreće Liga šampiona

Trojkaški obračun

foto: FIBA

Na krilima rapsodije i velike pobjede Igokee košarkaši Mornara zaputili su se u prvu evropsku plovidbu. Destinacija je obala Baltičkog mora, glavni grad Letonije, gdje će večeras otvoriti Ligu šampiona. Izabranici Mihaila Pavićevića u prvom kolu grupe C gostuju Rigi (18h, Arenasport 2). S obzirom na slične stilove košarke koje gaje ova dva tima, očekuje nas pravi revolveraški obračun na Baltiku.

Biće ovo povratak Barana u treće po jačini takmičenje na Starom kontinentu. U debitantskom nastupu 2016. Mornar je upisao tri pobjede iz 14 utakmica i ispao već nakon grupe. Međutim, tri godine kasnije situacija je potpuno drugačije. Klub se razvio u stabilnog učesnika ABA lige, ima iza sebe tri sezone evropskih takmičenja i što je najvažnije – najjači tim u istoriji.

A, optimizam nakon druge pobjede u regionalnom takmičenju je na visokom nivou. Zbog toga je Pavićević jasno poručio napadamo sve trofeje.

“Ne smijemo da preskačemo Ligu šampiona, a da mislimo na ABA ligu. Pred utakmicu sa Igokeom nijednom
nijesam pogledao Rigu, jer je moj princip da idem utakmicu po utakmicu”, istakao je iskusni stručnjak.

Za pripremu Pavićević i njegovi izabranici su imali svega dan. Upoznali su se sa igrom koju forsira Riga, ali i bez obzira što nijesu odradili adekvatnu pripremu imaju kvalitet da trijumfom krenu u novu sezonu.

“Moji saradnici su uradili skauting i jasno je da nas očekuje teška utakmica. Poštujemo svakog protivnika, ali vjerujemo u sebe, jer smo napravili ekipu od iskusnih igrača” rekao je Pavićević.

Letonska ekipa znači samo jedno leteća košarka sa puno trojki. Nešto slično će igrati i Mornar ove sezone.

“Letonija je zemlja košarke. Gaje stil sa dosta trčanja i šuteva za tri poena. Ukoliko im se dopusti da se razmahnu mogu da iznenade bilo koga. I mi imamo adute, gledaćemo da iskoristimo svaku priliku na strani da dođemo do bodova. Smatram da će ovo biti lijepa utakmica za gledanje jer obje ekipe igraju napadačku košarku”, zaključio je Mihailo Pavićević.

Dva Amerikanca, jedan Hrvat i jedan Finac i sve ostalo domaći igrači roster je Rige za novu sezonu. Najveća zvijezda svakako je iskusni, dugogodišnji letonski reprezentativac Janis Blums koji se vratio u klub.

“Čeka nas nezgodan rival, ali smo puni samopouzdanja nakon velike pobjede protiv Igokee” poručio je Radoje Vujošević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gigi
Gost
Gigi

Sa srećom .Pa sto bude.

Deki
Gost
Deki

Zvezde,zvezda crvens

Send this to a friend