Košarka

Turska je odličan tim, bićemo hrabri pa šta bude

Najbolji crnogorski košarkaši doputovali su u Ankaru, gdje će sjutra odmjeriti snage sa Turskom na startu druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

“Crveni” su autsajderi, ali pokazali su da i iz drugog plana mogu napraviti iznenađenje – primjer za to je trijumf u Ljubljani nad Slovenijom na zatvaranju prvog kruga kvalifikacija.

Ta pobjeda značajno je popravila šanse Crnogoraca za istorijski plasman na Mundobasket, a još veći iskorak bio bi napravljen eventualnim slavljem u Turskoj.

“Oni imaju NBA igrače i igrače koji su vrhunski evropski košarkaši. Mislim da je ipak najbolja stvar za njih to što su dugo zajedno, tu mislim na period od posljednjih mjesec tokom kog su se okupili i napravili jedan ozbiljan sistem. Već sam rekao mogli bi regularno da igraju klupsku sezonu kako su se fino organizovali. Mislim da je to njihova najveća prednost, uz taj individualni kvalitet koji imaju”, rekao je plej Crne Gore Nikola Ivanović i dodao:

“Za nas je to utakmica u kojoj ne znam koliko je realno da očekujemo pobjedu. Ipak i mi imamo u sastavu nekoliko igrača koji igraju košarku na visokom nivou, tako da mislim da ćemo moći adekvatno da odgovorimo.”

U pripremi za nastavak kvalifikacija naš nacionalni tim igrao je kontrolne utakmice sa Francuskom i Grčkom. U kombinovanom sastavu rezultat je izostao, ali…

“Dubljević, Đurišić i Radović su došli kasnije i to su sigurno igrači koji nam daju mnogo na kvalitetu, pogotovo u unutrašnjoj igri. Dubljević je ogromna prednost u napadu, ali i vrlo je čvrst u odbrani. Sigurno smo sa njima kvalitetniji nego što je to bilo u Francuskoj na turniru, ali vidjećemo kako će to izgledati na terenu sjutra”, zaključio je Ivanović.

Duel u Ankari najavio je i centar Nemanja Radović.

“Očekuje nas veoma težak meč, Turska je u najjačem sastavu imaju tri igrača iz NBA i jednog od najboljih igrača u evropskoj košarci. Igraćemo na njihovom terenu, moramo da izađemo hrabro, koncentrisano i da vidimo što će da bude”, rekao je Radović i nastavio:

“Teško da mogu bilo kakva očekivanja da se prave, jer niko ne zna u kom sastavu da igra. Mi pokušavamo, mislimo da je to najbolje, da razmišljamo od treninga do treninga, od utakmice do utakmice i da vidimo gdje ćemo stići.”

Sjutrašnji duel počeće u 19 časova.

Crna Gora će napasti Tursku sa sljedećih 14 igrača: Nikola Ivanović, Igor Drobnjak, Petar Popović, Milić Starovlah, Filip Barović, Suad Šehović, Aleksa Popović, Ognjen Čarapić, Nikola Pavlićević, Derek Nidam, Blagota Sekulić, Nemanja Đurišić, Nemanja Radović i kapiten Bojan Dubljević.

TABELA: Španija 12, Letonija 10, Turska 10, Crna Gora 9, Ukrajina 9, Slovenija 8.

Na Mundobasket u Kini učestvovaće tri prvoplasirane reprezentacije iz grupe.

L.Đ.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

Ostavite vise momka na miru on je izvaredan igrac i jos bolji momak puno srece u nastavku karijere

delboj
Gost
delboj

Jaki su Turci kao zemlja, sa Vilbekinom, Osmanom, Korkmazom, Iljasovom, i ostalim Evroligaskim igracima. Probajte pa sto bude. Turska ce vjerovatno biti druga, mi treba da se pregonima sa Letoncima.

Middle Finger
Gost
Middle Finger

A dje je Vranjes?

Eto tako
Gost
Eto tako

Carapicu izdajnice!

Putalj
Gost
Putalj

Mali srpko ipak u crvenom dresu..

Send this to a friend