Košarka

Tursku možemo dobiti, ključna utakmica je protiv Ukrajine

foto: fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović poručio je da je cilj nacionalnog tima plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

“Crveni” su trijumfima nad Bjelorusijom i Slovenijom značajno podigli šanse za istorijsko učešće na Mundobasketu, a u novofrmiranoj grupi slijede odlučujuće borbe sa Turskom, Letonijom i Ukrajinom.

“Značaj utakmica sa Turskom i Ukrajinom je veliki i slažem se da smo pobjedama nad Bjelorusijom i Slovenijom stekli realne izglede da se do kraja kvalifikacija borimo za mjesto na Svjetskom šampionatu. Ono što je izvjesno je da ćemo bez obzira na sastav tima, na megdan Turskoj krenuti sa željom da pobijedimo. Kada smo mogli Sloveniju, možemo i Tursku. Protiv Ukrajine očekujem vjetar u leđa i podršku, jer je taj trijumf od vitalnog značaja kako bi nastavili da sanjamo Kinu i planetarnu smotru“, naglasio je Mitrović za Sport Klub i nastavio:

„Ono što me raduje kao i sve ljubitelje košarke u Crnoj Gori su odlične partije mlađih selekcija. Malo je zemalja u Evropi koje mogu da se pohvale da imaju sve selekcije u diviziji A. Generacija U17 je plasmanom među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu pokazala da srebrna medalja sa Evropskog šampionata nije slučajnost. Generacija U20 je iako desetkovana, bez desetak igrača za planiranog spiska, obezbijedila opstanak, a generaciji U18 je samo malo sreće nedostajalo da stigne do medalje. Ima mnogo talentvanih momaka koji su pokazali svu raskoš talenta koji imaju, pa će pored plasmana na Svjetsko prvenstvo cilj biti i podmlađivanje državnog tima, jer su momci zaslužili priliku da se nađu u seniorskom pogonu“.

Uoči starta drugog, odnosno odlučujučeg kruga kvalifikacija, Španija ima 12, Letonija i Turska po 10, Crna Gora i Ukrajina po 9, a Slovenija 8 bodova.

Raspored naše selekcije do kraja kvalifikacija:

7.kolo – 14. septembar
Turska – Crna Gora

8.kolo – 17. septembar
Crna Gora – Ukrajina

9.kolo – 29. novembar
Letonija – Crna Gora

10.kolo – 2. decembar
Crna Gora – Turska

11.kolo – 22. februar
Ukrajina – Crna Gora

12.kolo – 25. februar
Crna Gora – Letonija

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
orny
Gost
orny

Turci, Francuzi, Hrvati, Srbi…sa NBA igracima, mozda da i mi priupitamo Vucevica, ako nema obevaza, uz izvinjenje, naravno?

...
Gost
...

Klajic,Timasevic i Titic medju 12 !

Maka Paka
Gost
Maka Paka

E moj Zvezdane. I tebi je čika Daco popio mozak te moraš faliti katastrofalna ponašanja nerad i neznanje trenera mladjih selekcija… Priupitajte malo djecu iz juniorske selekcije što misle o svemu, no ajde može vam se… U pamet se Crna Goro

Send this to a friend