Košarka

Tvrda utakmica je šansa Budućnosti

Na jednoj strani velikan i šampion Evrope Real Madrid, a na drugoj debitant Budućnost Voli. Na jednoj strani sve tri pobjede, a na drugoj sva tri poraza. Novi duel “plavih” u Evroligi i nova analiza Vlada Sćepanovića.

“Ovo je jedan od onih mečeva gdje ulaziš potpuno rasterećeno. I u takvoj situaciji prilika da odigraš mnogo bolje, bez ikakvog grča i pritiska protiv ekipa koja je ove godine možda i najbolja u Evroligi. Treba dati maksimum, ali svakako ne treba imati prevelika očekivanja. Budućnost treba da iskoristi ovu utakmicu da podigne nivo igre za ono što je čeka kasnije”, rekao je bivši košarkaš i trener “plavih” Vlado Šćepanović.

U ovakvim mečevima obično motiv i velika želja za dokazivanjem prelaze u preveliki respekt prema protivniku pa dolazi do kontra ritma. Upravo na to treba obratiti posebnu pažnju.

U ovakve mečeve treba ući da željom da se odigra što jača odbrana iz koje se dobija samopouzdanje. Naravno, protiv njih to nije lako, ali im od samog starta treba pokazati želju za borbom i da nijeste došli da se predate. To se kroz defanzivu najbolje pokaže. Treba ih svesti na što manji broj lakih poena ući u nadigravanje je po gubno. Što je utakmica tvrđa to je šansa veća”, jasan je Šćepanović.

Real je ovog ljeta ostao bez Luke Dončića koji je otišao u NBA. Nevjerovatni Slovenac je bio vođa u mašineriji Pabla Lasa.

“Oni su već na početku sezone pokazali da se taj veliki gubitak nije puno osjetio. Ove godine igraju više kao tim nego prošle kada su se oslanjali na individualni kvalitet Dončića. Zbog toga se filozofija malo promijenila, ali je ostalo isto. Izrazito napadačka košarka, na veliki broj poena, puno tranzicije, šuteva za tri poena i iz izrađenih i neizrađenih akcija. I oni su bili jedini prošle godine koji su tom igrom mogli da dobiju Fenerbahče”, priča Japanac i za kraj naglašava.

“Borbenošću smanjiti lake poene na minimum. Smanjiti rizične pasove u napadu nakon kojih oni dobijaju prostor za lake poene u kontrama, a nakon toga dolaze i šutevi spolja. Ako već moraju da poentiraju, bolje i sa slobodnih bacanja ili sa velike udaljenosti. Nekad se desi loš dan velikim ekipama, pa ne mogu da pogode”, zaključio je Vlado Šćepanović.

Send this to a friend