Košarka

U Tursku po iznenađenje, Ukrajina mora pasti

foto: fiba.basketball

Selektor košarkaša Crne Gore Zvezdan Mitrović sanja dvije pobjede na startu druge faze kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Crveni će za dva dana odmjeriti snage sa Turskom u Ankari, a 17. septembra u Nikšiću će ugostiti selekciju Ukrajine.

Naš nacionalni tim je nedavno učestvovao na turniru u Parizu, gdje je Mitrović mogao da stekne uvid u formu svojih izabranika.

“Iako nismo bili u najjačem sastavu, vidjeli smo da možemo da pariramo Francuskoj i Grčkoj. Samim tim, jasno je da možemo da pariramo i Turskoj koja je ruku na srce, veliki favorit pred svojim navijačima u Ankari. Više od mjesec dana se spremaju za mečeve koje slijede na startu drugog kruga, igraju u kompletnom sastavu, žele odmah na startu da naprave odlučujuće korake ka Kini”, rekao je Mitrović za Sport klub i nastavio:

“Cilj na startu drugog kruga je da pobijedimo Ukrajinu u Nikšiću i da pokušamo da iznenadimo Tursku u Ankari, kao što smo to uradili u duelu sa Slovenijom u Ljubljani. O Turskoj ne treba trošiti riječi, svi znaju koliko su kvalitetni i kakva nas paklena atmosfera očekuje. Ukrajinu vrlo dobro znam. Dugo sam radio tamo. U ovom sastavu su već igrali na Svjetskom prvenstvu, bili su peti u Sloveniji. Sada su tu dva NBA igrača. Veoma su kvalitetni i sigurno dolaze u Nikšić sa željom da pobijede, sigurno nisu odustali od borbe za plasman na Mundobasket. Međutim, favoriti smo u tom meču i moramo da ga dobijemo kako bi ostali u trci za plasman na Mundobasket”.

Crna Gora na polovini kvalifikacija zauzima četvrto mjesto sa skorom 3-3 i ima pobjedu manje od Turske i Letonije koje su trenutno na pozicijama koje donose vizu za Svjetsko prvnestvo.

L.Đ.

Send this to a friend