Košarka

Ubjedljiv trijumf najava povratka u vrh tabele

Košarkašice Budućnost Bemaxa deklasirale su Trešnjevku u 8. kolu WABA lige. Podgoričanke su nestvarnim trijumfom, o kojem se priča u regionu (95:16), napravile reakciju nakon poraza u Montani, opravdale očekivanja i samim tim nastavile trku za plasman među četiri najbolja tima.

“Bile smo pod ogromnim pritiskom i imperativom. Znale smo da ne smijemo sebi dozvoliti kiks. Baš zbog toga smo od starta zaigrale veoma odgovorno, ozbiljno, angažovano i brobeno, a takva igra već u prvom dijelu donijela namje veliku razliku”, kazala je Dragana Živković, bek Podgoričanki.

“Plave” su u Podgorici očitale lekciju Banovićima, Triglavu, a zatim su bile ubjedljive i protiv ekipe iz Zagreba. Ovom pobjedom regionalni šampion došao je do učinka 3-3, pa će u narednim mečevima voditi veliku bitku sa Celjem, Zvezdom, Beroem i Montanom zajedno od prva četiri mjesta.

“Poslije tri poraza na strani svjesne smo da do kraja ligaškog dijela moramo biti maksimalne na svom terenu, jer samo tako možemo stići do cilja. Trešnjevka je totalni autsajder i tu tek nijesmo smjele dozvoliti iznenađenje”, objašnjava crnogorska reprezentativka.

Nestvarna pobjeda od čak 79 razlike praktično je kao zagrijavanje za dva vezana gostovanja Celju,pa Banovićima.

“Iskreno, očekivale smo pobjedu, ali ne toliko ubjedljivu. Naravno, uticalo je i to što je Trešnjevka ostala u kratkom vremenskom intervalu bez pet igračica. Mi smo pokušale da ovaj meč iskoristimo kao trening za znatno jače mečeve u kojima ćemo biti na velikom iskušenju”, naglasila je Živkovič.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

Ima li momka ova slatka crnka sto me gleda sa slike?

Send this to a friend