Košarka

Umro Ranko Knjeginjić

Ranko Knjeginjić, jedan od trenera KK Pljevlja, izgubio je najvažniju utakmicu, nije izdržao, umro je danas, nakon duge i teške bolesti, u 48. godini života.

Rača je košarkom počeo da se bavi u KK Rudar i vrlo brzo, svojim talentom i visinom izdvojio se od ostalih iz svoje generacije. Još kao tinedžer nastavio je karijeru u Mornaru iz Bara, odakle je prešao u KK Vrbas.

Tamo su ga primjetili ljudi iz čanaskog Borca, koji je tada, ali sada imao najbolju školu košarke na ovim prostorima. Dobroćudan i nenametljiv svoju popularnost u Čačku stekao je košakaškim vještinama i bravurama koji su dizali na noge publiku u hali kraj Morave.

Nakon Čačka Ranko je gradio košarkašku internacionalnu karijeru u Poljskoj. Rača je mnogo volio Pljevlja i na prvi poziv, Rudar Sjevera, odmah se vratio u svoj rodni grad, a mogao je da bira klub u Poljkoj. Bio je izuzetno vezan za majku i sestru, kao i za svoje društvo.

Uživao je na terenu u prepunoj „Adi“ dok se ovaj klub takmičio u Prvoj saveznoj B ligi, a nakon pobjede bio je više nego srećan što je svojim Pljevljacima vraćao osmjen na lice. Nakon završetka karijere ostao je u košarakaškim vodama, kao trener mlađih kategorija. Djeci iz KK Pljevlja bio je, ne samo trener, već najbolji drug, brat, otac… neko najbliži.

Knjeginjić će biti sahranjen sjutra u selu Ljuće u 13 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
anonymous
Gost
anonymous

Tuzno…

Send this to a friend