Košarka Selektor zadovoljan

Uspjeh je opstanak na nikad jačem turniru

foto: FIBA

Osiguravanjem mjesta u A diviziji za narednu generaciju narpavljen je odličan rezultat, smatra selektor U20 selekcije Dušan Dubljević.

Naši su pobjedom protiv Letonije napravili odlučujući korak.

“Mislim da je napravljen uspjeh opstankom u A diviziji, jer nastavljamo kontiniutet igranja sa najboljima. To je izuzetno značajno za momke u ovom godištu. Odavno nije bio ovako jak U20 turnir, sama činjenica da će neko od kandidata za medalju Srbija ili Italija ispasti dovoljno govori. Pored njih još nekoliko izuzetno jakih ekipa, među kojima je i ta Letonija koju smo pobijedili je u borbi za opstanak. Letonci su juče pokazali da su izuzetno kvalitetan tim, protiv kog smo morali 40 minuta da imamo fokus, jer oni imaju uvijek više trojki u rukama, imali su prosjek od praktično osam po meču. Takav tim smo spustili na samo 62 poena, što potvrđuje da je odlično pripremljen duel, da su igrači bili fokusirani, energetski su sjajno odgovorili, iskočila su dva igrača u prvi plan, ali svi su dali doprinos.” kazao je Dubljević.

Crnogorci su u nokaut fazi ispali od Izraela.

“Ostaje mali žal zbog osmine finala što smo igrali baš protiv domaćina. Mi smo i protiv Izraela mogli imati još duže otvorenu utakmicu, jer prvo poluvrijeme smo sjajno odigrali. Odgovorili smo briljantno na njihov zonski presing, nijesmo im dali da trče, ali napadački odlične akcije nijesmo zaokružili pogocima. Mnogo promašenih otvorenih šuteva i zicera što nam je uskratilo zasluženu prednost. Da smo vodili na poluvremenu sa nekom razlikom sigurno da bi lakše odreagovali na njihov veliki pritisak na startu drugog dijela kada su prelomili utakmicu. Izraelci su međutim pokazali veliki kvalitet i u ostalim mečevima, a četvrtfinale protiv Litvanije je potvrdilo da su bili vjerovatno i najteži mogući rival za osminu finala.” ističe selektor.

Slijedi razigravanje od devetog do 12. mjesta, prvi rival je Ukrajina.

“Bez rezultatskog značaja biće ostali mečevi, ali borićemo se za što bolju poziciju. Iako smo ostvarili cilj daćemo sve od sebe da već sjutra pobijedimo jaku selekciju Ukrajine. Odlična je to ekipa, pobijedili su Srbiju u grupi, pa onda Poljsku. Protiv Izraela su vodili dugo vremena, baš su ih namučili. Presudan momenat za njih bio je to što su priključili Sanona. To je momak koji igra za Olimpiju, a igrao i za A tim Ukrajine. On ih je podigao i direktno je zaslužen što su ostali u diviziji. Igraju agresivno i težak su rival, to su

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko996
Gost
Marko996

Zna li neko zasto Ognen Carapic i Milos Popovic nisu ucestvovali na ovaj turnir?

Commi
Gost
Commi

On su ’98 godište

Send this to a friend