Košarka

Usporiti ritam Španaca za prvi brejk u sezoni

foto: www.euroleague.net

Ostrvo sa 14 vulkana, smješteno u Atlantskom okeanu, koje je bliže Africi nego Španiji kojoj pripada, sljedeća je stanica ekspedicije Budućnost Volija na evropskoj plovidbi. U okviru 12. runde Evrolige “plavi večeras (21h) protiv Gran Kanarije jure prvu pobjedu u gostima, treću protiv španskih ekipa i četvrtu ukupno u sezoni.

Poslije napornog puta od 15-ak sati preko Istanbula i Madrida “plavi su stigli na odredište bitke. Zbog umora i povreda, teško da regionalni šampion može bilo kome da prijeti, ali jasno je da je ovo jedna od ekipa protiv koje se može juriti pobjeda na strani.

“Znamo da nas čeka teška utakmica. Na domaćem terenu igraju veoma dobro, a nakon promjene trenere dobili su dodatnu energiju. Mi ćemo se dobro pripremiti i idemo da se borimo za novu pobjedu”, rekao je Alen Omić.

“Kanarinci su do sada u najboljem evropskom takmičenju, u svom debitantskom nastupu, upisali četiri pobjede. Pomalo iznenađujuć podatak glasi da su u ACB ligi za sada upisali svega tri trijumfa u 11 kola.

“Pratio sam i iznenađen sam, rekao je slovenački centar koji dobro poznaje prilike u Las Palmasu gdje je igrao u sezoni 2015/16. “Njima se to nije dešavalo prethodnih godina. Svi znamo da je ritam težak, oni imaju naporna i teška putovanja, pa je zato došao umor. A, u Evroligi igraju bolje jer imaju više vremena da se pripreme za mečeve”, jasan je Omić.

Kao svaka španska ekipa i Granka forsira napadačku i brzu košarku. Klevin Hana (10,9), Kristofer Evans (10,4) i Di Džej Strouberi (10,1) su pokretači, ali nikako ne treba zaboraviti Eliusa Baeza, Markusa Eriksona, Anžejsa Paceknisa i veterana i najstarijeg igrača u istoriji Evrolige, 40-godišnjeg Alberta Olivera.

“Imaju odličnog pleja koji sve vidi (Hana). Dobro trče, imaju visoke igrače pod košem. Mi treba da igramo sa više energije. Utakmica će sigurno biti borbena, jasan je 26-godišnji centar Budućnosti.

Protiv Baskonije i CSKA šut Podgoričana su činili prevagu, dok je protiv Barselone slučaj bio drugačiji “blaugrana je pala zbog sjajne defanzive. Međutim, iskusni Omić zna šta je glavna stavka.

“Fokus i borba do posljednjeg minuta. I naravno ne smijemo odustati niti u jednom trenutku. Gran Kanarija voli da igra agresivno i brzo na početku, poslije padaju. Fokus je najbitniji. Mislim da možemo da igramo sa njima, to nije problem. Želimo da nastavimo niz pobjeda”, jasna je poruka Omića koji se na kraju osvrnuo atmosfere koja čeka Budućnost.

“Biće puna dvorana, ali atmosfera nije kao ovdje. Bio sam tamo, navijači španskih klubova ne mogu da se porede sa Balkanom. Biće aplauza i vrištanja nakon atraktivnih poteza, Ali, nešto kao u ‘Morači’ teško

Pokazala je Budućnost velikim, neočekivan pobjedama da može da igra sa svima. Ovo je rival po mjeri, pa neka proradi plavi vulkan. Za premijerni brejk u Evroligi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasapg
Gost
Sasapg

Dajte sve od sebe pa sto nam Bog da 🙂
Moze da se igra protiv njih, samo da se udje u pravi ritam od pocetka. Ako sut bude imalo sluzio i odbrana na nivou, imamo dobru sansu za pobjedu.

Send this to a friend