Košarka

Uvertira za ABA skupštinu

ABA ligaši danas u Frankfurtu imaće važan sastanak v sa kompanijom MYD Sports, koja je nosilac televizijskih i marketinških prava lige, saznaje Pobjeda.

Prema informacijama iz oba crnogorska ABA ligaša, Budućnost Volija i Mornara, sastanku će prisustvovati i aktueni čelnici takmičenja ABA, a najvjerovatnije i predstavnici svih klubova koji su učesnici regionalne lige.

Kompanija MYD Sports je još u aprilu izrazila zabrinutost za imidž ABA lige, zbog incidenata vezanih za finalnu seriju između Budućnost Volija i Crvene zvezde, a posebno zbog incidenata vezanih za petu utakmicu serije odigranu u Beogradu na Zvezdinom terenu.

Vuk Mitrović, COO kompanije MYD Sports, je istakao zabrinutost da će zbog narušenog imidža takmičenja brojni poslovni saradnici zainteresovani da sponzorišu ABA otkazati saradnju. Zbog toga će se sa ABA klubovima i čelnicima takmičenja raditi na jasnom pravilniku koji će spriječiti bilo kakav incidentni scenario koji može baciti sjenku na utakmice regionalne lige.

Na jasnom pravnom okviru kao temelju lige insistirala je posebno Budućnost Voli na prethodnoj ABA skupštini u Banjaluci, održanoj krajem maja. Ovaj sastanak je uvertira za novu ABA skupštinu, koja bi trebalo da se održi do kraja mjeseca ili početkom jula.

Do juče klubovi nijesu dobili bilo kakav zvaničan dopis ili najavu nove skupštine, na kojoj treba da se zaključi rasprava o izvještaju za prethodnu sezonu, radu čelnika takmičenja i ključnim smjernicama za razvoj i funkcionisanje ABA u skorijoj budućnosti.

Nova ABA skupština treba da odluči o aplikaciji atinskog Olimpijakosa za učešće u takmičenju. Prema posljednjim informacijama iz Atine, Olimpijakos razmišlja da povuče kandidaturu za mjesto u ABA, zbog zgusnutog kalendara u narednoj, olimpijskoj godini.

Tags
Send this to a friend