Košarka

Budućnost na pobjedu od titule i Evrolige

Podgorica slavi, titula prvaka ABA lige je nikad bliže – košarkaši Budućnosti su u Morači poslije velike drame savladali Crvenu zvezdu 78:77 i samo jedna pobjeda dijeli ih od istorijskog uspjeha!

Podgoričani su bili miljenici fortune u samoj završnici, pošto aktuelni prvak nije iskorstio posljednji napad. Najprije je Džejms Feldin promašio trojku, a onda Matijas Lesor ne pogađa zicer poslije ofanzivnog skoka.

Rovovska borba u ispunjenom Sportskom centru završena je na najljepši mogući način i već sjutra uveče, na istom mjestu, kapiten Budućnosti Sead Šehović možda podigne trofej namijenjen šampionu.

“Plavi” su na poluvremenu gubili sa pet poena razlike (42:47), Crvenu zvezdu je sjajno služio šut za 2 (13/15), a posebno nadahnut bio je Feldin koji je pogodio čak četiri trojke iz pet pokušaja.

Zvezda je održavala prednost do sredine trećeg kvartala, a onda je Budućnost preuzela konce igre u svoje ruke. Nikola Ivanović i Nemanja Gordić su vukli ekipu, Filip Barović i Zoran Nikolić počeli su da daju doprinos u napadu i preokret je ubrzo stigao.

Na ulasku u posljednji kvartal domaći su imali +4 (68:64), nedugo potom je bilo i maksimalnih +6, ali su puleni Dušana Alimpijevića znali da uzvrate, ne i da povrate vođstvo.

Ispostaviće se da je konačan rezultat postavio je Gordić s linije penala (78:77) na minut i po prije kraja. Obje ekipe mogle su do pobjede, na kraju je sreća pogledala “plave” – a, zaslužili su!

Gordić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 17, Z. Nikolić ubacio je 12, dok su sa po deset poena meč završili Ivanović, Barović i Kajl Gibson.

U beogradskom timu najbolji je bio Feldin sa 19, dok je poen manje dodao Alen Omić.

Budućnost će biti domaćin i četvrtog meča, sjutra u 21 sat.

Tok utakmice:

Kraaaaj, promašio je Feldin trojku,a onda zicer Lesor. 2:1 za Budućnost u pobjedama!

40.minut – 78:77 napad za Zvezdu 25 sekundi prije kraja.

39.minut – 77:77 Poravnao je Feldin.

38.minut – 77:75 Koš prednosti za Budućnost obezbijedio je Gordić.

36.minut – 75:75 Spremite se za dramatičan finiš.

34.minut – 73:70 Imala je Budućnost šansu da poveća prednost, nije to iskoristila. Dobrić je potom ubacio šut za tri is manji zaostatak gostiju.

32.minut – 73:67 Gordić je dao trojku, Budućnost je u sjajnom ritmu…

III četvrtina – 68:64 Stigao je preokret, konačno. Serijom 9:0 “plavi” će posljednju dionicu dočekati sa četiri poena viška. Ivanović je pogodio trojku sa osam metara i podigao publiku na noge. Čak 26 poena postigla je Budućnost u trećem kvartalu.

28.minut – 59:64 Poslije ofanzivnog skoka, Dobrić daje lagan koš. Maločas je Džikić tražio tajm-aut, nakon dvije uzastopne greške svojih izabranika. Ivanović je poslije mini odmora pogodio, ali je Dobrić to poništio.

26.minut – 57:58 Ne uspijeva Budućnost da povrati vođstvo, ali diše za vratom rivalu. Nikolić je zabilježio jedno snažno zakucavanje. Dolmen je otišao do svlačionice, još uvijek nije poznato koji je razlog.

24.minut – 52:54 Pojačao je naš tim u odbrani, vidi se ogromna energija kod svih igrača, čak je Budućnost bila blizu preokreta.

22.minut – 48:53 Nikolić ima mnogo problema da sačuva Omića koji je nakupi 14 poena bez promašaja iz igre.

Poluvrijeme – 42:47 Na polovini susreta prednost je na strani gostiju. Zvezda je bila gotovo nepogrješiva u šutu za 2 poena (13/15), a služi je i šut van linije 6.75 (6/15). Podgoričani imaju dosta slabije procente, pa s tim u vezi zaostatak nije prevelik. Kod Budućnosti 7 poena Gibsona, a po 6 Nikolića i Gordića. Zvezdu predvodi Feldin sa 14, Omić je dodao 10.

18.minut – 40:45 Zvezdu služi šut, a Feldin je nezaustavljiv. Pogodio je četiri trojke iz pet pokušaja i ima 14 poena.

16.minut – 35:37 Feldin je raspoložen, ubacio je već dvije trojke iz tri pokušaja…

14.minut – 32:32 Četiri vezana poena Omića i Zvezda je došla do poravnanja…

12.minut – 27:26 I dalje minimalno vođstvo Budućnosti. Podgoričani nisu na pravi način materijalizovali nesportski prekršaj Davidovca.

I četvrtina – 24:23 Odlična košarka u Podgorici. Zvezda je bila bolja u finišu i poenima iz reketa preko Jankovića i Lesora prišla na pola koša minusa. Gordić je najefikasniji kod “plavih” sa 6 poena, na drugoj strani Ročesti i Feldin su ubacili po 5.

8.minut – 22:18 Crnogorski šampion održava vođstvo, iako je u jednom momentu Zvezda preokrenula. Uslijedila je serija 6:0, a problem za goste je druga lična za Lazića.

6.minut – 16:15 Vraća se Zvezda zahvaljujući Feldinu koji je nanizao pet poena…

4.minut – 14:8 Razigrani su Podgoričani, sjajan protok lopte u napadu i već su stigle dvije trojke – Dolmena i Šehovića. Ne izostaju ni poeni iz reketa, Nikolić je iskoristio dva zicera.

2.minut – 4:2 Za Budućnost upisali su se Gordić i Gibson, na drugoj strani zakucavanje Omića.

1.minut – Počeo je meč. Gordić, Gibson, Šehović, Dolmen, Z. Nikolić je startna petorka domaćih.

19:40 – Izuzetna je atmosfera u dvorani, a navijači su već napravili lijep uvod.

Uz koreografiju na tribinama crnogorski muzičar Božo Bulatović je otpjevao pjesmu o Podgorici.

Trenutni rezultat u pobjedama je 1:1. Podgoričani su prvi susret u Beogradu riješili u svoju korist, da bi potom Zvezda uzvratila istom mjerom.

“Plavi” su napravili vrijedan brejk u gostima, pa imaju mogućnost da trijumfima u predstojeća dva meča na svom parketu obezbijede istorijsku titulu.

Ulog nije samo šampinski trofej regionalnog takmičenja, već i plasman u naredno izdanje Evrolige.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Administratore šta sad trebam da čekam da mi pustiš poruku 😂😂😂😂👍

Sampioni
Gost
Sampioni

Gotovo je gotovo ! ABA liga je naša ! Srećno Budućnost ! Srećno Crna Gora !

Blavor
Gost
Blavor

Buducnost u grcu, Zvezda je pogadjala lagano, sjutra bi mogli da se opuste i da laganije dodju do pobjede. Veceras sreca na kraju. Navijanje lose, ako CZ povede, muk, mora to malo ozbiljnije…

KKB
Gost
KKB

Ne treba da se primamo sto smo ove dobili. Ovo treba da se gazi bar 20 razlike. Dzikic je s razlogom razocaran.

No name
Gost
No name

Popovicc! Idemooo

Samo pobjeda
Gost
Samo pobjeda

Navijanje lose, bas lose..bolje je bilo protiv cedevite, jer su pustili 1000 karata u prodaju, pa su ih pravi navijaci kupili, a ovo nocas su podijeljene karte zna se kome…Volim Buducnost..Naprijed Plavi!

KKB
Gost
KKB

$utra ce bit bolje. 100 %

BarbarianHN
Gost
BarbarianHN

Svaka čast momci na ovakvoj borbenosti!!! VI STE PONOS CRNE GORE!!!

Željko
Gost
Željko

Idemo “Budućnost” još sjutra da se sve poklopi i da pobijedimo Beograđane i da 70 % građana Crne Gore slavi a da 30 % tuguje!

Kosarkas
Gost
Kosarkas

Losi i jedni i drugi ovi da igraju evro ligu 😃😃😃😃😃 e greote

Realno
Gost
Realno

Teska kradja ovo je velika sramota

badžana
Gost
badžana

Đe ti je ukraden novčanik?Đe si sjedio jeli iza koša?

El gor
Gost
El gor

Pucaj sebi u glavu

Stevan
Gost
Stevan

Srecno se dobilo, sa igrom koja je bila ispod prosjeka.28:11 u slobodnim bacanjima ponesto govori o kriterijumu sudjenja, ali je Zvezda imala dva suta za pobjedu, pa nema pravo da se zali. Objektivno gledano, od obje ekipe ne moze da se napravi petorka koja bi igrala ozbiljnu kosarku u prosjecnoj evropskoj ligi, poput grcke ili italijanske.

Varvarin
Gost
Varvarin

Koja italija ? Buducnost je bolja od svake njihove ekipe.Milano ne moze 4 pobjede u 30 kola el da napravi..Trento smo vec 2 puta sprstili i siguran sam da bi budcnost od 10 puta 6 bila prvak italije jer ono je tuzna liga a sve uslove imaju…e dje bi mi bili da imamo jos 2-3 bolja poligona u drzavu

Olujko
Gost
Olujko

Црвена звезда је славила против Партизана у првом овосезонском вечитом дербију, који ће осим по томе бити упамћен и по односу слободних бацања.

Већина Партизанових фаулова до изласка из бонуса била је при шуту црвено-бели, те је и то један од разлога оваквог односа.

Домаћи су извели невероватних 49, са друге стране играчи Партизана 17.

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

Ovo ne treba politizovati. Varvari nijesu za vlast. Igrajte ljudi kosarku. CZ je veliki klub, boli ih uvo za opoziciciju.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Kao sto pisem cijelu sezonu, ovo je ta godina…Titula je nasaaaa… PG Buducnost ⭕⚪⭕⚪⭕⚪ Evroliga stize u PG !!!

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Totalno losa odbrana u zadnjem napadu, onaj sam na sutu pa onda onaj sam pod kosem! Ali treba nekad i vise srece no pameti. Borili su se muski i nagradjeni su. Sjutra opustenije da odigraju i dobijaju!

Sport cafe
Gost
Sport cafe

Kosarka je umrla sa velikom Jugoslavijom. Ovo danas je smijurija. Igrac za godinu dana promijeni nekoliko klubova. Zamislite takmicenje koje se zove ABA 2 liga. Nimburk neki igrao ABA ligu. Koga to intwresuje. A reprezentacije igraju kvalifikacine sa trecim timovima.

Istina
Gost
Istina

Opet sudije krive hahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhah
Ako nisu sudije – onda je Milo kriv hahahahahahahahah

Tivat Boka
Gost
Tivat Boka

Vidim da si primjetio krađu

Jel da?
Gost
Jel da?

Buducnost-Zvijezda 4:1

Dukljanin
Gost
Dukljanin

OVAJ PUT JE BUDUCNOST SAMPION..BOLJI..JACI SU..CEDEVITA JE JACA OD ZVIJEZDE DUPLO…STETA STO NIJE FINALE BUDUCNOST CEDEVITA..CUDNO MI CRNAC I OMIC SE BECAJU O KOS..TO JE AMATERIZAM..PRIMITIVNOST..TO NIJE SPORT..JACA JE BUDUCNOST..ZVIJEZDA IGRA U STRAHU..OVO JE ZAVRSENA PRICA..ZIVI BILI PA VIDJELI SJUTRA. SPRSTI CE IH BUDUCNOST KA GNJILU PAMIDORU..TRI PRSTA I TRI ZUBA SU IZGUBILI..

kumara
Gost
kumara

Cedevita jaca duplo od Zvezde?Pa Zvezda ih je skoro razbila 30 razlike..O kosarci ti pojma sa pojmom nemas..

MMM
Gost
MMM

Ne znam sta znaci igrati Evroligu, privatno takmicenje koje je unistilo kosarku. Zadivoljstvo kosta 5 miliona minimum. Svaka cast nasem timu ali sta dobija i da bude prvak. Kako igrati protiv dzinova. Srbija je sa Zvezdom pukla ogroman novac nizasta.

Minki
Gost
Minki

Dakle, ako je suditi po komentarima, Milo je “kriv” i za ovu pobjedu. Ja sam skroz apoliticna ali nesto mi je nevjerovatno da je Milo za sve kriv i sve je potplatio. Mozda ovi momci znaju da igraju kosarku bez Milove pomoci. Skoro je bio clanak kad je covjek ubio zenu u City kvartu i okrivise Mila za to. Pustite… Više »

djole
Gost
djole

Sudijska pljacka nad pljackama..Rvacki zahvat sa dvije ruke sa ledja nije nesportski faul..

Olujko
Gost
Olujko

A rvacki zahvat u vaduhu nad Gordicem u drugoj utakmici nije cak ni obican faul?

El gor
Gost
El gor

Puko covjek, vidis po komentaru, vec place.

kumara
Gost
kumara

Places ti,prijatelju,ne znas sem za plac proteklih 18 godina..A da ipak jos malo sacekamo,rano je za plakanje a i za likovanje..To su bar navijaci Buducnosti naucili svih ovih godina..

Bojko sine
Gost
Bojko sine

Uvijek krive sudije kad se izgubi. Svaki tim tako rezonuje. Odmah saopstenja.

kumara
Gost
kumara

Druze,sve tri utakmice se zestoko navlaci za Buducnost,to slijepac vidi..

Reserve
Gost
Reserve

Djole druze ovo je sport. Sudije su dio utakmice. Najteze je suditi.

1244
Gost
1244

Očigledno ti nije dobro Đole.

Risto
Gost
Risto

Platio Milo Lesora da promasi. Ahahhahahahahahahhahhhahahahahhh

Vitez I reda
Gost
Vitez I reda

💪💪💪👍👍👍

Olujko
Gost
Olujko

Ohohoh Covicevci, mozete sad po trgu da se vjesate onako kako se Omic kod zakucavanja vjesa

Dukljanin
Gost
Dukljanin

GIBSON(1)

Edi
Gost
Edi

Gibsonu bih se zahvalio.

Varvarin
Gost
Varvarin

I njemu i njegovom bratu sto je ispod kosa i psuje zvijezdine igrace a brat mu ne moze konstrukciju pogodit.mislio sam da je bolji i da moze al me razocarao,kad treba ninje ga nema i bez glave igra.u potpisu veliki varvar i patriota

blondy
Gost
blondy

Df na aparatima…

Kotor
Gost
Kotor

Bravo moci sutra cijela Crna Gora navija za vas. Poz iz Kotora.

marius
Gost
marius

Viva Buducnost, Viva Crna Gora

Skaljari
Gost
Skaljari

Ovaj Gibson unisti Buducnost momak gubi lopte promasuje svaku trojku. Ovako bi ja pogodio iz 10 puta jednu trojku.

JosRealnije
Gost
JosRealnije

Ustedi mi vrijeme…sada sam to krenuo da pisem…ne bi mi ga ulazio da igra…covjek nas unisti, i ovu i prethodnu utakmicu…totalni je promasaj!!!!

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Ponosim se što sam podgoricanin što jeste jeste sa malo slabijim živcima 👍😆

Čarli Harper
Gost
Čarli Harper

Po do sada viđenom, Zvezda dobija. Osim ako suđenje ne bude “predomaćinsko”.

Realno
Gost
Realno

Idemo ZVEZDA🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️…..gazi te neznalice!!!

Risto
Gost
Risto

Sta je sad a ? Cutimo .

JosRealnije
Gost
JosRealnije

Realno mislim da je vrijem da odes na spavanje, neznalice!

1244
Gost
1244

Đe si Realno? Na aparate? Javi kad te isključe.

Čarli Harper
Gost
Čarli Harper

Omićuuuuuu,Srbineeeee!!!

HNovi
Gost
HNovi

Zašto se ne navija i zašto ima praznih stolica ? Je li to ta paklena atmosfera ? 🙂

Nixon
Gost
Nixon

Ostavili za Mila kad se vrati iz Plužina.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Bice da se na neku promociju. Ipak su promocije pojedinima vaznije od Buducnosti.

Send this to a friend