Košarka

Debakl košarkašica i eliminacija sa Evropskog prvenstva

Crnogorske košarkašice poražene su od Letonije 76:55 i ostale bez šanse za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Poslije minimalnog poraza od Belgije, naše djevojke su danas potpuno podbacile, prije svega u drugom dijelu.

Ovakav epilog nije se mogao očekivati poslije odličnog starta i prednosti 23:8. Sve je u tim trenucima funkcionisalo u našem timu, ali smo jeftino primili sedam poena pred kraj prve dionice i Letonke su najavile preokret.

Serijom 27:7, koju je u najvećem dijelu kreirala sjajna Babkina, košarkašice iz Letonije su preokrenule na 35:29, ali je naš tim vratio neizvjesnost do poluvremena.

Tokom treće dionice viđena je izjednačena igra, da bi u završnom kvartalu se naša igra potpuno raspala.

Vezale su 13 promašenih šuteva iz igre crnogorske rukometašice, što su Letonke znale da kazne i dođu do ubjedljivog trijumfa. Posljednju četvrtinu Crna Gora izgubila je 24:6, pa je visok poraz stigao kao posljedica takvog odnosa snaga.

foto: FIBA.com

Robinson je u našem timu bila najefikasnija sa 14 poena i 16 skokova, 13 je ubacila Milica Jovanović, a 10 Iva Perovanović.

U taboru Letonije fantastična Babkina postigla je 26 koševa, a pratile su je Laksa 17 i Štajngerga sa 16 koševa.

U posljednjem kolu u ponedjeljak od 18 sati Crna Gora će igrati protiv Rusije, ali je već sada jasno da će se poslije te utakmice oprostiti od Evropskog prvenstva.

Tok meča:

POSLJEDNJA ČETVRTINA:

Nemoć naše reprezentacije, Letonija dominira i ima ogromnih 68:53 pred posljednja tri minuta.

Slab ulazak u posljednju dionicu, Letonke bolje i poslije četvrte trojke Lakse idu na 61:51, do kraja šest i po minuta. U velikom smo problemu, čak 13 uzastopnih promašaja iz igre crnogorskog tima.

foto: FIBA.com

TREĆA ČETVRTINA:

Tri poena minusa, 49:52 pred četvrtinu odluke. Mnogo grešaka sa obje strane okarakterisale su prethodni kvartal.

Mnogo se griješi u ovom dijelu igre. Letonke su uglavnom vodile, ali je naš tim serijom 4:0 preokrenuo poslije realizacije Robinson, 49:47, još dva minuta do kraja treće dionice.

Pored Babkine našu ekipu muči i Laksa, koja je ubacila tri trojke iz četiri pokušaja. Naše djevojke se opet muče u napadu, 42:45 poslije tri i po minuta u trećem kvartalu.

DRUGA ČETVRTINA:

Minimalno zaostaje ekipa Roberta Injigesa na poluvremenu, 37:38. Od 23:8 za naš tim pred kraj prvog dijela, Letonke su predvođene fantastičnom Elinom Babkinom preokrenule na 35:29. Ipak, u završnici se crnogorski tim konsolidovao, pa nas u nastavku čeka velika borba. U našoj selekciji 10 poena Robinson, jedan više od Jovanović. Pomenuta Babkina nanizala je 20 koševa za Letonke.

Elena Babkina igra sjajno (foto: FIBA.com)

Babkina je nezaustavljiva, poslije njene treće trojke Letonke prvi put vode 32:29, na tri i po minuta do velikog odmora. Potom je naš tim izgubio loptu, a Babkina pogodila za dva uz faul, pa pogodila i dodatno bacanje za 35:29. Injiges je prinuđen da opet traži tajm aut.

Ponovo Babkina pogađa trojku, pa Štajmberga koristi penale. Naš tim se opet muči u napadu, naročito na zonsku odbranu rivala, pa je Injiges pozvao tajm aut. 27:25 za CG.

Loše je krenula druga dionica je Babkina pogodila trojku, pa iskoristila grešku Božice Mujović da smanji na 23:20. Ipak, naše su opet krenule bolje u napadu, poentirala je Robinson ispod koša, pa Mujovićeva iz kontre na dodavanje Jelene Škerović. 27:20 u 12. minutu.

PRVA ČETVRTINA:

Crna Gora poslije 10 minuta vodi 23:15. Imao je naš tim prednost 23:8, ali su u finišu Letonke smanjile zaostatak. Devet poena (dvije trojke) Milice Jovanović, šest je ubacila Robinson, solidan učinak sa klupe i Kristine Raković sa četiri koša. Kod Letonki očekivano najbolja Babkina sa šest poena.

foto: FIBA.com

Čvrsto naš tim igra u odbrani, ali je kao i juče Iva Perovanović rano napravila dva faula. Međutim, u napadu igramo odlično i poslije serije 6:0 stižemo do maksimalnih 18:6, tri minuta prije kraja uvodne dionice.

Odlično otvaranje meča, četiri poena za Robinson, uz trojku Milice Jovanović, da bi Babkina prekinula seriju naše ekipe i smanjila na 7:2. Prošla su tri minuta igre.

U startnoj petorci našeg tima su Škerović, Mujović, Jovanović, Perovanović i Robinson.

Poslije neuspjeha u jučerašnjoj utakmici protiv Belgije, pred ekipom Roberta Injigesa je imperativ trijumfa u meču sa selekcijom sa Baltika.

“Pobjeda protiv Letonije je imperativ i što prije moramo da se oporavimo i spremimo za tu utakmicu”, poručio je nakon startnog neuspjeha selektor našeg nacionalnog tima.

Eventualni poraz značio bi skoro izvjesno i oproštaj od nokaut faze Evropskog prvenstva.

Letonke su juče izgubile od Rusije, pa je i za njih ovaj susret praktično kvalifikacioni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BGD
Gost
BGD

Evo Komsije,sad cemo i mi jos malo da vam se pridruzimo.Novi nam je selektor,fale 4 igracice od ranije i ode mast u propast.

serdar Janko
Gost
serdar Janko

E greotice 🙂

Drive
Gost
Drive

Labudova pjesma ove generacije, Škerović, Perovanović, Robinson nijesu više na visokom nivou. Nema mladih igračica, ne radi se u ženskoj košarci. Tipična predstavnica takvog nerada je Božica Mujović.

Rade007
Gost
Rade007

Haahahahhaaaaaaaaaaa pa dovopjno je face da im pogledate i da shvatite da je ovo normalno stanje stvari. Najgore su u Evropi !!

igor
Gost
igor

ko povede bozicu kuku

MMM
Gost
MMM

Ne znam toliko taktičke varijante u košarci, ali ne vjerujem da to ispunjava Mujović. Tako divljanje u fazi napada je neshvatljivo za ovaj nivo takmičenja.

Marko
Gost
Marko

Ovo je sramota

Marko
Gost
Marko

Vrhunski..

Svasta
Gost
Svasta

Ova Bozica Mujovic je krajnje nedorecena igracica. Kako zna ljudski da ubije ekipu u pojam, sa ovim promasajima slobodnih…treba sut da joj bude najjača strana, a ona ga nema… I sa njenim petljanjem. Vise stete nego koristi.

Send this to a friend