Košarka

Mornar pao u Beogradu, Zvezda čeka Budućnost u ABA finalu

foto: KK Crvena zvezda

Čeka nas spektakl u finalu ABA lige – košarkašima Budućnosti, koji su sinoć u “Morači” srušili Cedevitu pridružila se Crvena zvezda nakon pobjede nad Mornarom 88:69 u majstorici u Beogradu.

Iako u na poluvremenu imali 15 poena zaostatka, 52:37, uspjeli su Barani da se vrate u utakmicu, smanje na 58:56 i imaju napad pred kraj treće četvrtine, ali je Ros izgubio loptu, a onda je Zvezda dala 10 poena do kraja treće četvrtine i riješila utakmicu. Ročesti je sa dvije trojke čini se prelomio meč u tom momentu.

Prišao je Mornar na minus osam u jednom trenutku posljednje četvrtine, ali su uslijedile dvije trojke Dobrića i nije bilo više šanse za Barane.

Ognjen Dobrić upisao je 19 poena, pet tojki, jedan više od Ročestija.

U taboru Barana 21 poen Vranješa, 11 Nidama.

Zvezda je rutinski privela meč kraju i igraće za trofej i plasman u Evroligu protiv Budućnosti.

Finalna serija koja se igra na tri dobijene utakmice, počeće sa dva meča u Beogradu, sljedećeg ponedjeljka i utorka.

Beograđani će pokušati da dođu do četvrtog trofeja u nizu, a naš šampion do istorijskog prvog.

Jedno je sigurno, spektakl je zagarantovan.

Tok meča:

POSLJEDNJA ČETVRTINA:

Kraj u Beogradu, pobjeda Crvene zvezde 88:69 i plasman u finale ABA lige.

36. minut- Mornar je izgubio ideju u napadu, poslije zakucavanja Dobrića domaći sastav ide na maksimalnih 16 razlike, 78:62.

34. minut – Trojka Mićovića vratila je Barana na jednocifren zaostatak, ali je potom Dobrić pogodio dva puta za tri, 76:62.

33. minut – Mornar je na minus 11, nedostaje još neko uz razigranog Vranješa, koji je postigao već 23 poena.

TREĆA ČETVRTINA:

Serija domaćeg tima od 10:0 u završnici treće dionice i Zvezda je vratila 12 poena viška, 68:56 pred posljednjih 10 minuta. Imao je Mornar kod rezultata 58:56 napad, izgubio je loptu i domaći tim je surovo kaznio Barane.

30. minut – Dvije trojke Ročestija, uz bacanja Lesora, Zvezda serijom 8:0 vraća plus 10, 66:56.

27. minut– Potpuna drama u “Pioniru”, poslije faula nad Vranješom za tri i tehničke klupi Zvezde Mornar je stigao na 58:56.

26. minut – Mornar je prepolovio zaostatak sa poluvremena, poslije trojke Vranješa Barani su na minus 8, 58:50.

23. minut – Po četiri poena Nidama i Vujoševića za Mornar, a četiri za Zvezdu Ročestija, Barani su smanjili zaostatak na 56:45.

DRUGA ČETVRTINA:

Crvena zvezda vodi 52:37 na poluvremenu. Kod rezultata 46:35 sudije su Laziću svirale nesportski faul, a onda i zbog protesta domaćim svirale još dvije tehničke zbog protesta. Uslijedila su četiri bacanja, ali je Ros iskoristio samo dva, da bi Mornar loš napad odigrao i poslije lopte sa strane. Zvezda je to kaznila trojkama Dobrića i Enisa i sa maksimalnih plus 15 otišla na odmor. Vranješ je dao 10 poena za Mornar, sa druge strane devet koševa Dobrića.

17. minut – Sjajan odgovor Mornara poslije tajm auta, serija 7:0 koju je zaključio Nidam trojkom. Tajm aut zove Alimpijević.

16. minut – Održava domaći sastav dvocifrenu prednost. Razigrao se Feldin sa sedam poenu. Mornaru nedostaje bolja igra u defanzivi, a u problemu je sa faulovima centar gostiju Vujošević sa tri prekršaja. 42:28.

13. minut – Zvezda uz trojku Feldina i lako polaganje Davidovca otvara drugu četvrtinu, da bi potom Vranješ dao prvu trojku za Mornar. 31:22.

PRVA ČETVRTINA:

Zvezda vodi 26:19 poslije 10 minuta. Bakić je dao šest poena za Mornar, Dobrić i Ročesti sa istim učinkom sa druge strane.

9. minut– Zvezda je u seriji 9:0 i vodi sa maksimalnih 23:15, pa je Pavićević pozvao tajm aut.

8. minut – Na parketu je i Uroš Luković. Zvezda vodi 17:15 i pored četiri pogođene trojke, naspram nijedne Mornara. Dobro se drže Barani zasad.

6. minut – Mornar je došao do igre u napadu, četiri realizacije u šutu za dva, ali problem za trenera Pavićevića su po dvije lične greške Nidama i Bakića. Pet poena Vranješa, četiri Mićovića za Barane. 14:11.

3. minut – Agresivan početak domaćih, dvije trojke Dobrića i realizacija iz reketa Lesora. Mornar bez koša iz igre, ali je Vranješ pogodio sva tri penala poslije faula Dobrića. 8:3.

Mornar duel u Beogradu započinje u petorci Nidam, Bakić, Vranješ,Mićović i Vujošević. Sa druge strane su Ročesti, Lazić, Dobrić, Bjelica i Lesor. Popularni “Pionir” je krcat!

Nakon što je ekipa Dušana Alimpijevića lako slavila u prvom duelu, Barani su u “Topolici” iznenadili glavnog favorita i branioca trofeja i obezbijedili odlučujuću utakmicu.

Vicešampion Crne Gore nema što da izgubi u ovom susretu, a mnogo veći pritisak biće na beogradskom timu.

Na zagrijavanju je i centar Uroš Luković, koji je više od mjesec bio van parketa, a vidjećemo koliko će moći da pomogne ekipi Mihaila Pavićevića.

Pobjednik večerašnje utakmice će se za trofej boriti sa ekipom Budućnosti, koja je sinoć u veličanstvenoj atmosferi srušila Cedevitu za prvo finale ABA lige.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Crnogorci, šaljemo vam onog vašeg Vujoševića nazad. Neka on trenira Mornar, možda će ovaj biti bolji.. Ološ, čim je otišao u Sarajevo počeo pričati protiv Srbije koja ga ‘ljebom ‘rani. Takvima kao on ( a takvi ste vi svi) ne treba samo oduzeti srpsko državljanstvo, takve treba motkom proćerati da im nikada više ne padne na pamet da se vraćaju.

miloš
Gost
miloš

Prvo Vujosevic je slobodan covjek pa samim tim neka ide dje je njemu milo, drugo tebe Bosna ljebom rani ne znam sto se plekas ti u politiku susjedne drzave (Srbija) I trece vi iz Bosne dzaba se pravite da ste srbi kad ste bosanci:)))

R. Srpska
Gost
R. Srpska

miloš Nemoj me vrijeđati nazivajuć me Bosancom jer ću ja tebe još više uvrijediti nazivajuć te Crnogorcem. A navedeni ološ je vaša slika i prilika, glumi žrtvu a licemjeran je do srži. I drugo, nije on nikakav čovjek kako ti navodiš. Treće, nebi ja samo njega dolje u pećinjar iz kojeg je izmigoljio jer ima vas i previše po BG… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne spominji mi svoj porod, ne zanima me.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

BRAVO BARANI,SVAKA CAST,BRZO CE I TITULE,SAMO HRABRO!

serdar Janko
Gost
serdar Janko

Sjajan otpor Mornara,sve cestitke Pavicevicu i momcima na kompletnoj sezoni.ALI ipak je Zvezda,ZVEZDA,idemo crveno-bela masino do 4 u nizu!!!

Peki
Gost
Peki

ZGAZI DZILE CIGANEEEE

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Dužan si mi pare osta 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

Love
Gost
Love

Uvijek uz Crvenu Zvezdu!

Zoki
Gost
Zoki

Svaka čast Mornaru,ovo je za njih veliki uspjeh!

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Ti stvarno misliš da sam te ja udario što ti je rekla sandra ispred trideset učenika koji svi ćute. Pa ja sam sedio ispred sandre. Vidio sam je jednom nije htjela ni da mi se javi. Pravda je spora ali dostižna.pa i ti si sedio sa mnom pa izašao kad su te udarili ja iz klupe nisam micao sedio sam… Više »

Krilo
Gost
Krilo

Po kvalitetu neuporedivo losija utakmica od sinocne. Losa Zvijezda, a Mornar jos gori.

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Lepi ne bojim se ja visokih ljudi 😂😂😂😂😂poslaću ti ja gica i sašu 😃😃😃😃😃😃😃😂😂😂😂😂

Sasa
Gost
Sasa

Definitivno se sa ovakvom Zvijezdom moze igrati.

Ivan
Gost
Ivan

Kako ce Buducnost da otrese ovu Zvijezdu, kukala im majka, raspad od ekipe.

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Opasan sam ja matija. …..😂😂😂😂😂polako da se kupiš 😃😃😃😃

Zdrav razum
Gost
Zdrav razum

Svaka cast Mornaru. Ovo je veliki uspjeh.
Ali, Zvezda je ipak klub sa velikim budzetom.

PG_man
Gost
PG_man

Dzaba im budzet kad nisu poslozeni. Nikakva ekipa(tim).

Istina
Gost
Istina

Skupi individualaca. Kvalitetnih, skupih, al mnogo lose energije.

PG_man
Gost
PG_man

Kako losa utakmica, gnjila Zvijezda vodi 15 razlike. Trenutno Cedevita igra bolju kosarku od Zvijezde. Mislim da je finale 50-50.

Baranin
Gost
Baranin

Kako si smijesan hahahaha vidimo se za koji dan 3-0 opet ce da vam bude kriv dzikic sad i citava uprava

PG_man
Gost
PG_man

A ti paksu navijas protiv tvojih sugradjana. Bijedo.

Rade007
Gost
Rade007

A ti da nijesi iskompleksirani Baranin,navijao ni za Budućnost ,jer je iz tvoje države,a ne za svakoga samo da Budućnost izgubi.

HercegNovi
Gost
HercegNovi

Hahhah pa budućnost kad igra za nas kao da igra Maribor taman tako. Zabolje nas

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Dobro je to buducnost dobija finale dogovoreno je .zvezda je i tako promasaj bacene su velike pare a uspjeha nema …mada je lakse kosarkaski ili rukometni klub da pokrije drzava da ne bi kao fudbalski pravili vise milionske dugove zbog mira u kuci …

Hdz Tivat
Gost
Hdz Tivat

DPS Varvari…nije svak poltron i ulizica,ko to tvoj tata i ti…napred Zvezdo

Topla
Gost
Topla

Od rodjenja mogg nije prošlo bez imena tvog ni dan ni godinaaaa zvezdooo crvenaaaa

Jole
Gost
Jole

Eba la te ona.

Topla
Gost
Topla

Zvezdaaaa Beogradddddd

HercegNovi
Gost
HercegNovi

Ajmo Zvezdooooooo 🔴⚪️🔴⚪️

Istina
Gost
Istina

A ti šljegao iz bosne. Da vas devedesetih nismo puatali, bili bismo presrecna drzava. Kamo srece da ste ostali il bar perbjegli u srbiju

HercegNovi
Gost
HercegNovi

Hahahahahha ajde pali Petnjica ili Rozaje. Ja sam rodjeni Novljanin nego ti je krivo sto cijeli HN navija za Zvezdu pa sad standarna prica o Bosancima. HN cijeli crveno beli !!!!!

Baošići
Gost
Baošići

A samo vi Irvasi iz CG nam nemojte ”šljegati” na more pa drugo moze ko god hoce. Svi su bolji i kulturniji od vas.

Istina
Gost
Istina

Ima naa rodjenih u PG. A bolje i iz rozaja i petnkice no kukavice bosanske

Send this to a friend