Košarka Evrokup

Drama u crnogorskom klasiku: Trojkom Vajtheda Mornar savladao Budućnost

Košarkaši Mornara pobijedili su poslije produžetka Budućnosti Voli 85:82 u petom kolu Evrokupa.

Sjajan meč u nažalost praznoj “Topolici” odlučio je Ajzea Vajthed trojkom u posljednjoj sekundi produžetka.

Budućnost Voli nije iskoristila činjenicu da je Mornar igrao oslabljen jer zbog koronavirusa u timu nije bilo Nidama, Bjelica i Lazića, kao i Pavića, koji je “pao” na doping kontroli.

Poslije izjednačenog poluvremena nakon kojeg je ekipa iz Podgorice imala tri poena prednosti, u nastavku se igralo u serijama.

Mornar je poslije perioda u kojem je postigao 16, a primio četiri poena imao plus devet na polovini posljednje četvrtine.

Međutim, uzvratila je ekipa Petra Mijovića sa 13:2, kada se razigrao Nikola Ivanović.

Uslijedila je dramatična završnica u kojoj posljednji napad Budućnosti Voli nije realizovao Džastin Kobs.

Tokom produžetka je prednost prelazila sa jedne na drugu stranu, posljednji napad za Budućnost u dodatnih pet minuta nije uspješno završio Ivanović, dok je Mornar nakon toga na opisan način došao do trijumfa.

Obje ekipe nakon pet kola Evrokupa imaju po tri pobjede i dva poraza.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je sa 23 poena Pulen, 18 je upisao Vajthed, a 13 Gebrijel.

U sastavu iz Podgorice 15 poena Edžima, 13 Rida, po 12 Ivanovića i kapitena Šehovića.

U sljedećem kolu 3. novembra Budućnost Voli gostovaće Breši, dok će Mornar dočekati Ulm.

Tok meča:

Produžetak

85:82 Trojka Vajtheda za pobjedu Mornara u posljednjoj sekundi!

82:82 Vajthed polvičan sa bacanja. Tajm aut Mijovića na 32 sekunde do završetka produžetka. Drama u Baru!

81:82 Edžim sa penal oba puta pogađa. Još 72 sekunde.

81:80 Ponovo prodor Pulena za novi preokret Mornara. Minut i po još do kraja produžetka.

79:80 Trojka Vajtheda, pa prodor Ivanovića za poena gostiju. Dva minuta do kraja.

76:78 Poslije minut i po u produžetku Budućnost preko Ivanovića sa penala dolazi do vođstva.

IV četvrtina

Gebrijel je promašio trojku za Mornar, a potom i Kobs nije pogodio ulaz u posljednjem napadu Budućnosti Voli. Idemo u produžetak!

76:76 Kobs polovičan sa penala, 48 sekundi do kraja.

76:75 Pulen koristi bacanja, još tačno 60 sekundi.

74:75 Sjajno zakucavanje Rida na dodavanje razigranog Ivanovića. Još minut i po.

70:70 Trojka Nikole Ivanovića, serija Budućnosti 11:2, do kraja četiri minuta.

70:67 Vraća se Budućnost Voli u meč. Najprije trojka kapitena Šehovića, pa sjajna akcija Kobsa i zakucavanje Rida, a onda je Ivanović pogodio uz faul i iskoristio dodatno bacanje. Sada tajm aut zove klupa Mornara.

68:59 Uz dosta sreće Pulen pogađa trojku, tajm aut traži Mijović, Mornar ima devet poena viška. Domaći tim je u seriji 20:4.

65:59 Mnogo problema za odbranu Budućnosti Voli prave Pulen i Luković u igri iz “pika”. Već tri takve akcije su prošle Baranima koji vode sa šest razlike nakon tri minuta u završnoj četvrtini.

III četvrtina

Mornar vodi 59:56, uoči završnih 10 minuta. Barani su odigrali mnogo bolje u završnici treće četvrtine i sa minimalnom prednošću dočekuju odlučujući period.

55:55 Budućnost je povela 55:48 nakon pogotka razigranog Edžima, ali je Mornara sa sedam poena u nizu izjednačio, pa je Mijović pozvao minut odmora.

46:50 Edžim i Popović pogađaju trojke, Budućnost Voli opet vodi na polovini treće četvrtine.

44:44 Pogodio je Pulen dva od tri slobodna bacanja i Mornar je serijom 5:0 izjednačio nakon tri minuta u nastavku.

II četvrtina

39:42 Budućnost Voli je poluvrijeme završila serijom 11:3. Imaju Podgoričani tri poena prednosti nakon prvog poluvremena. Kod domaćih devet poena Pulena, osam Gebrijela. Kod Budućnosti osam Kobs, sedam Nikolić.

36:36 Mornar je imao plus pet, što je Budućnost Voli istpoila za 20 sekundi poenima Danila Nikolića. Tajm aut Mornar tri minuta do velikog odmora.

34:31 polovina II četvrtine. I dalje je neizvjesno, dosta i promjena u vođstvu. Mornar je dao dvije trojke i više i to pravi razliku trenutno. Zanimljivo da oba tima imaju dosta raspoloženih igrača, a treneri puno rotiraju.

29:27 poslije 13 minuta košarke. Mornar odlično šutira za tri poena, ubacili su Barani četiri trojke i to im donosi prednost zasada.

I četvrtina

22:22 Neriješeno poslije 10 minuta. Gebrijel na jednoj i Kobs na drugoj strani osam poena. Vajthed šest za Mornar, Popović četiri na drugoj strani.

15:14 Vraća se Mornar. Vajthed u dobrom ritmu, Barani preokreću.

3:8 Bolje je Budućnost otvorila duel, četiri poena Petra Popovića na startu.

Počeo je susret u Topolici.

Barani sa mnogo problema zbog pandemije koronavirusa dočekuju meč sa prvakom Crne Gore.

Pored toga, danas je iz Mornara saopšteno da je Vukota Pavić suspendovan jer je bio pozitivan na doping testu nakon meča sa Ulmom.

Budućnost Voli je dobila sve četiri utakmice u ABA ligi uz tri trijumfa u četiri duela Evrokupa.

Mornar u Evrokupu ima polovičan učinak u dosadašnjem dijelu takmičenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Samo ne znam zasto je zadnji napad isao na kobsa koji jasno nije bio u ovoj utakmici.sa iole ozbiljnijom ekipom ne mozes se oslanjati samo na sut spolja.sve je nekako izgledalo kao prijateljska utakmica,mozda smo mislili da ce mornar sam sebe dobiti.cestitke mornaru od navijaca buducnosti

delboj
Gost
delboj

Samo je pitanje sto cemo. Ako cemo da pustimo Mijovica da se vjezba onda u redu. I Radonjic je prvih godina bio jos gori nego Miijovic.
Ali onda nam ne trebaju Dela Vale, Rid… Nego bi onda trebalo pustiti da se vjezbaju i Zugic, Drobnjak, Nikolic, Pajovic. Svakako cemo i sa tim timom biti medju prvih 4,5 u ABA ligi.

Dobrivoje
Gost
Dobrivoje

Da je sreće pa da ovaj spektakl noćašnji svi slavimo. No smo mi jedan specifičan narod. Pi

Ridjo
Gost
Ridjo

Tako je.Mi smo mimo svih.A zalosno je putujem po svijetu kad me pitaju odakle sam nikad culi nisu kaza a Srbija.Toliko koliko nas poznaju.Srbiju citav svijet zna a nas ko pleme neko ili jos bolje kaza a italija.Ovo vam je zuva istina

vlado
Gost
vlado

Vamos Mornariii

Hajduk
Gost
Hajduk

Da li neko u Budućnosti shvata da se izgubila utakmica od tima koji je odigrao 45 minuta sa 8 igrača. U modernoj košarci je to nepojmljivo. Pa tempom ste trebali da ih slomite ili ubijete ako vam je lakše. Ne znam je li vas sramota koliko ne znate.

delboj
Gost
delboj

Pa ne slazem se. Upravo je to princip koji je jedini normalan u kosarci. Da igras sa 8 igraca maksimum. Nema ozbiljnog tima koji igra jednu utakmicu sa preko 8 igraca… Za Lejkerse nisu igrali 12 igraca sa podijeljenom minutazom nego 7,8. Niti za Efes prosle godine, niti za Real, Barsu, CSKA, sve reprezentacije takodje… Kad imas kvalitetne igrace oni… Više »

🏀b
Gost
🏀b

Mijović nije trener za velike domete.

Ridjo
Gost
Ridjo

Tako je.Previse mekan i nema brate harizmu trenera.Mnogo bas mnogo treba da uci.

Dgra PG
Gost
Dgra PG

Mijović je prošle sezone pokazao da je trener koji umije da se izgubi. I to isto može da se pokaže i ove sezone. Protivnikove slabosti on apsolutno ne umije da iskoristi. Ali evo, nije nikakav pretjerano bitan poraz, pa da ga vidimo u nastavku. Gostovanje CedOlimpiji je takodje komplikovano kao u Baru, pa da vidimo i njega i ekipu.

starac fočo
Gost
starac fočo

Bravo za Mornar, sve čestitke. Ni korona vam ništa ne može. A o Budućnosti noćas šta reći? Suadu Šehoviću svaka čast, ostali su imalii baš blijedo izdanje. Trener se gubi i pod stresom je. Kobs u završnicama konstantno loš. Par posljednjih utakmica nemamo nikakvu igru, odbrana nam je loša i često ispada. Izgubljenih lopti i previše. Plašim se da nas… Više »

Ivan
Gost
Ivan

A za čem Šehoviću svaka čast?! Da nije za odbranu možda?! Forsiranje da igra najveću minutažu, a zastiđe kako je odigrao i prošlu i ovu utakmicu.

Marko
Gost
Marko

Da ako Lidl kupi vise Voli da se maknemo vise sa kosarkaske scene jer za bolje nismo. Sve nesto na silu.

PG CG
Gost
PG CG

Jes da se poništi sva istorija kluba. Ti nisi normalan. Izgubilo se od odlične ekipe, koja igra izrazito domaćinski.

delboj
Gost
delboj

Lidl nece kupovati VOli. VOli je prije nekoliko godina prodao polovinu Evropskoj banci… Tako da Voli ostaje tu dje je.

Dgra PG
Gost
Dgra PG

Čestitke Mornaru od navijača Budućnosti na važnoj pobjedi za njih. Budućnost u produžetku odigrali jako slabo. Ono što su Kobs i Ivanović radili samo nek su zdravo. Ono je ludiranje. A nepostojeća odbrana Budućnosti u produžetku, gdje bukvalno puštaju pleja Mornara da se prošeta do koša je tek priča za sebe. Pomalo i sumnjivo, iskreno. Ali trojka Whitehead-a nije sumnjiva.

Dgra PG
Gost
Dgra PG

Mada ne treba zaboraviti da je Mornar ekstra dobar domaćin. Prava domaćinska ekipa. To je ekipa koja je u pojedinim momentima vodila 24 razlike protiv Evroligaša Zvezde prošle sezone i višetruko dobijala jednog Partizana u Baru. Isto tako i ove sezone ubjedljivo dobila jednu Unikahu u Baru. Baš je onako sportski razbila. Tako da ne bih bio ja na kraj… Više »

delboj
Gost
delboj

Mornaru svaka cast. A nasa igra je stvarno horor. Niti igre u napadu, niti igre u odbrani. I sto je dobijeno do sad dobijeno je na suvi kvalitet Kobsa, Ivanovica ili Nikolica. Tuga od igre. U produzetku bi momci ispred zgrade osmislili bolje akcije.

D140mldģorčilo
Gost
D140mldģorčilo

Koliko se čuju neki u klub mornara ni publike nema.

Tanja
Gost
Tanja

Mornar!!! ❤️❤️❤️

Vlatko bar
Gost
Vlatko bar

Ajmo Buducnost🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Lipa
Gost
Lipa

Može li neko objasnit Grguru da je nepristojno upadati drugome u riječ

Dobrivoje
Gost
Dobrivoje

Poluđe me. Nekako bih mu i oprostio što je inače nikakav komentator. Ne da ovom momku rečenicu završiti.

THUNDER BLUE
Gost
THUNDER BLUE

Budućnost 🏀🏀🏀🏀🏆🏆🏆🏆

Ćeta
Gost
Ćeta

Kako su namjestili nariješeno,

Send this to a friend