Košarka ABA liga

Velić pred susret sa Plavima: Tradicionalno najteže gostovanje u ABA ligi

Košarkaši Cibone pokušaće večeras da prekinu seriju poraza od Budućnosti Voli u SC Morača – hrvatski tim izgubio je posljednjih sedam međusobnih mečeva u Podgorici, a na trijumf u glavnom gradu Crne Gore čeka više od osam godina.

Budućnost i Cibona sastaće danas od 17 časova u okviru 8. kola regionalnog takmičenja.

„Ovo nam je tradicionalno najteže gostovanje u ABA ligi. Budućnost je uz Zvezdu jedina neporažena ekipa tako da su oni u ovoj utakmici favoriti. Mi ćemo nastojati unaprijediti svoju igru u odnosu na prošle utakmice i smanjiti oscilacije koje smo imali“, rekao je Ivan Velić, strateg Cibone.

Damir Makota, iskusno krilo Cibone, želi da njegovi saigrači i on budu na maksimumu…

“Budućnost je ekipa koja je zadnjih nekoliko godina u samom vrhu. Odlično su krenuli i ove godine i zato su još uvijek bez poraza. Zato ćemo ući u utakmicu maksimalno rasterećeno. Možda ćemo imati svoju priliku u tome što su oni dvije sedmice bili u karantinu i još su u petak igrali u Italiji. Moramo ući rasterećeno, bacati se na glavu pa što bude!“, rekao je Markota.

Budućnost Voli je u dosadašnjem dijelu ABA lige zabilježila četiri pobjede u isto toliko mečeva, dok je Cibona na učinku 2-5.

Send this to a friend