Košarka Izabran u najbolju petorku stranaca u istoriji Saragose

Velika čast za Radovića

Naš reprezentativac Nemanja Radović (28) odabran je u najbolju petorku stranih igrača koji su igrali za špansku Saragosu, ldub za koji nastupa već dvije sezone.

Rezultate izbora objavio je portal sportaragon.com, najpopularniji u španskoj regiji Aragon u kojoj je Saragosa. Sa Radovićem u sastavu, klub je ostvario najveći uspjeh plasman u polufinale španske ACB lige, najjače u Evropi, prošle sezone. Ove sezone, u momentu suspenzije lige, Saragosa je treća na tabeli, iza Real Madrida i Barselone.

U idealnoj petorci stranaca koji su nastupali za Saragosu je slavni belgijski plejmejker Sem van Ros, bek-šuter Islanda Jon Stefanson, krilo iz Hrvatske Damjan Rudež, Bjelopoljac Radovic na poziciji krilnog centra i Holanđanin Henk Norel na “petici”.

Ističe se ne samo odličan utičak Radovića u prošloj i ovoj sezoni (10,6 poena, 4,9 skokova u prosjeku), ali i izuzetno zalaganje i energije na terenu, što ga čini liderom ove generacije.

Takođe, napominje se daje Radović i ove i prošle sezone zasluživao nagradu za najboljeg igrača kola španske lige. Nemanja je za našu reprezentaciju igrao prošle godine na Mundobasketu u Kini. U Španiji je duže od pola decenije, nastupao je i za Mursiju i Obradoiro iz Kompostele.

Send this to a friend