Košarka

Velike ambicije Mitrovića i Asvela

Zvezdan Mitrović, selektor crnogorskih košarkaša, sa velikom pažnjom francuske javnosti preuzeo je posao trenera Asvela, najslavnijeg kluba u toj zemlji.

Podgoričanin koji je u posljednje tri sezone ostvario velike uspjehe sa Monakom, na predstavljanju tima u Lionu kazao je daje svjestan velikih očekivanja, te da ih i sam ima.

“Nakon godina provedenih u Monaku, znao sam da sam spreman za veliki izazov. Stigao sam u klub koji je najveći, najtrofejniji u Francuskoj, sa velikim ambicijama. Neće biti lako, ali moji ciljevi i ciljevi kluba su poznati. Da napredujemo, budemo konkurentni na svim nivoima, da razvijamo sjajne mlade igrače i tako se spremimo za nastup u Evroligi”, rekao je Mitrović na prvom obraćanju medijima kao trener Asvela.

Izuzetno je zadovoljan sastavom ekipe i selekcijom za sezonu pred nama.

“Sačuvali smo 70 procenata igrača, neki mladi su spremni da igraju na višem nivou. Pojačanja, Miro Bilan i Mantas Kalnietis, biće izuzetno važni. Donose ekipi veliko iskustvo, biće bitni ne samo zbog klase, nego i za timsku hemiju”, rekao je Mitrović.

Podgoričanina ne interesuju pretjerano rezultati tokom predsezone.

“Radićemo na strategiji, potruditi se da budemo borbeni i spremni za žestoku, atraktivnu igru u šampionatu Francuske i Evrokupu od starta. Želim dobru, raznovrsnu košarku, a rezultati u predsezoni su u drugom planu”, objasnio je Mitrović.

Prvi meč u francuskom šampionatu igraće krajem septembra upravo na gostovanju bivšem klubu Monaku.

“Biće interesantno, emotivno. Nakon toga nas čeka težak meč sa Valensijom u Evrokupu. Kolektivan pristup, visok nivo koncentracije na pripremama, uz nadu da će nas zaobići povrede, i bićemo spremni”, zaključio je Zvezdan Mitrović.

Asvel će od jeseni 2019. godine dobiti mjesto u Evroligi, koja se proširuje na 18 timova.

Send this to a friend