Košarka

Vestbruk igrač godine, Šariću izmaklo priznanje za najboljeg novajliju

Košarkaš Oklahome Rasel Vestbruk proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) protekle sezone u NBA ligi.

Za razliku od prethodnih godina kada su tradicionalno tokom majskog finalnog doigravanja proglašavani najbolji igrači protekle sezone u NBA ligi, ove godine su nagrade igračima uručene tek po završetku sezone.

Za najkorisnijeg očekivano je proglašen Vestbruk koji je u sezoni rušio rekorde kada su u pitanju tripl-dabl učinci, a nagradu je u emotivnoj izjavi posvetio roditeljima i bratu.

Vestbruk je iza sebe ostavio konkurente Džejmsa Hardena iz Hjustona, Kavija Lenarda iz San Antonija , LeBrona Džejmsa iz Klivlenda i Ajzeu Tomasa, košarkaša Bostona.

https://twitter.com/NBA/status/879552261881561088

Titulu najboljeg novajlije osvojio je Malkolm Brogdon iz Milvokija, za najboljeg odbrambenog igrača proglašen je Drejmond Grin iz šampionske ekipe Golden Stejta.

Za najboljeg šestog igrača, odnosno najbolju rezervu lige proglašen je Erik Gordon iz Hjustona, a igrač koji je pokazao najveći napredak u igri bio je Janis Antekotunmpo iz Milvokija.

Majk D’Antoni je proglašen za najboljeg trenera lige jer je sa ekipu Hjustona vodio do 55 pobjeda u sezoni.

Nagrada za životno djelo uručena je legendi Bostona Bilu Raselu koji je kao igrač 11 puta osvajao šampionski prsten u NBA ligi i postao prvi afroamerički trener u ligi.

Od igrača iz regije među nagrađenim za proteklu sezonu našao se hrvatski reprezentativac Dario Šarić iz Filadelfije. On se našao u najboljoj petorki novajlija u NBA ligi.

Send this to a friend