Košarka

Vestbruk se osvetio Hardenu, Boston vratio jedan brejk

Pobjede Oklahome, Bostona i Klipersa u trećim mečevima prve runde NBA plej ofa.

Rasel Vestbruk je u drugom meču zaredom stigao do tripl dabla, a ovaj put je to donijelo Oklahomi trijumf. Istina mogao je Vestbruk da bude i tragičar, promašio je slobodno bacanje u samom finišu, ali ga nije Harden kaznio pošto je promašio trojku.

Domaći su vodili praktično cijeli meč, ali su gosti uspjeli da ih uhvate u samom finišu. Harden je bio najzaslužniji pošto je ubacio čak 44 poena. Ipak ovaj put zvanje heroja ide Vestbruku koji je dao 32 poena uz 13 skokova i 11 asistencija. Veliku pomoć imao je u Gibsonu koji je dodao 20, te Robersonu i Oladipu koji su dodali po 12.

https://www.youtube.com/watch?v=wOaFd5S82ns

Čikago bez Derika rouza nije imao nikakvu šansu protiv Bostona. Najbolji tim Istoka vratio je jedan brejk pošto je slavio na terenu Bulsa 104:87.

Ajzea Tomas nije dva dana bio sa ekipom, nego sa porodicom, ali je ubacio 16 poena, od čega osam u trećoj četvrtini kada je meč riješen. Horford je presudio sa 18 poena i osam skokova.. Isti broj poena imao je na drugoj strani Vejd, dok je Batler stao na 14 koševa, Bulsi su imali čak 18 izgubljenih lopti.

Kris Pol je odigrao fenomenalan meč i najzaslužniji je za pobjedu Klipersa u Solt Lejk Sitiju.

Pol je pogurao ekipu u seriji 15:0 kojom je njegov tim stigao do odlučujućih 103:96 dva minuta prije kraja. Odlični plejmejker dao je 34 poena uz sedam skokova i deset asistencija. Džordan je dodao 17 uz 13 skokova. Na drugoj strani Gordon Hejvard za njega rekordnih 40 koševa.

Send this to a friend