Košarka

Više nema kredita

Aleksandar Džikić, suočen zvižducima i uvredama sa tribina “Morače” u petak nakon poraza od Žalgirisa, bio je čak i spreman da preuzme odgovornost za skor 0-6 Budućnost Volija u Evroligi i ponudi ostavku. To najbolje svjedoči koliko je ABA šampion pod pritiskom očekivanja pred večerašnji crnogorskt derbi u Baru protiv Mornara.

Klub je najavio rezove, prije svega u igračkom kadru, jer Džikić i dalje ima povjerenje, a realnost je da ih juče nije mogao priuštiti. Ako je izviždani Erl Klark na izlaznim vratima i iz kluba, ko bi ga mogao zamijeniti večeras protiv Mornara? Slična je situacija i sa Edvinom Džeksonom i Kotijem Klarkom. Alternativa na tržištu nema, a i ekipa opterećena povredom Alekse llića ne bi mogla bez njih očekivati večeras borbu za trijumf u Baru. lako za igrače koji nijesu zadovoljili od starta sezone kredita više nema, stručni štab nema na koga drugog trenutno da se osloni…

“Očekujem fokus, energiju, koncentraciju. Jasno pridržavanje plana igre. Želim da sve što se desilo ostavimo po strani i pokušamo da učimo iz grešaka. Teško je kad se suočite sa zvižducima svojih navijača. Ali i to je dio karijere i posla profesionalnog sportiste, košarkaša, trenera. Učinićemo sve da izađemo iz ove situacije, koja nije laka”, jasan je Džikić.

U realnosti, meč sa Mornarom u ABA ligi potencijalno je bitniji od svakog od prethodnih u Evroligi. Eventualnim porazom, Budućnost Voli bila bi čak dva trijumfa daleko od Mega Bemaxa na drugom mjestu…

“Utakmica je vrlo bitna za obje ekipe i predstavlja više od nekih drugih duela. Uspjeh u meču je usko povezan sa odbrambenim zadacima, moramo zaustaviti Mornarevu otvorenu igru. Naša situacija je takva kakva jeste, moramo da igramo dalje i da se borimo do kraja”, jasan je trener Džikić.

Poseban izazov za njegovu ekipu čuvanje je Bobija Brauna, velikog pojačanja Mornara.

“To je za Brauna prvi meč. Može odigrati izuzetno dobro, može biti u kontra ritmu, to su situacije u kojima se nikad ne zna. Ne smijemo dopustiti da uđe u šuterski ritam. Vrlo je važno da meč uvedemo u ritam kakav nama odgovara”, jasan je Džikić.

Igre stranaca su u fokusu, ali ključni igrači iz prethodne sezone ne blistaju. Nemanja Gordić imao je izuzetno loše šutersko veče protiv Žalgirisa. Nikola Ivanović dočekao prvi šut u 31. minutu… Efekat povrede, grč zbog velikih očekivanja u Evroligi, loša distribucija lopte i generalno loša selekcija šuteva sve to je uticalo na učinak Podgoričanina, heroja finala ABA lige prethodne sezone.

“Nikoli je teško, znam da mu sve ovo teško pada. Pokušaćemo da se zajednički izvučemo iz ovoga. Pokušaćemo, idemo da pokažemo stav u Baru”, dodao je Džikić.

U ,,Topolici” prošle sezone Budućnost Voli poražena je tri puta u četiri meča u svim takmičenjima. Trijumf bi večeras za goste bio zlata vrijedan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
akoznam
Gost
akoznam

Kad je Dizki dosao na klupu Buducnosti, cini mi se da je plan bio da se za nekoliko godina napravi ekipa koja ce biti konkurentana ekipama koje se bore za titulu. A on je donio titulu I Evroligu prvu godinu!!! Zaboravljamo brzo. Je li plan da se ove godine odbrani titula a u Evroligu sto bude. Meni se cini da… Više »

realno
Gost
realno

Dzikic je dobar trener, ali evidentno je da nema autoritet nad igracima kao sto su Erl i Koti Klark i Dzekson. Da dodje Sasa Obradovic ili Sasa Djordjevic brzo bi se znalo ko je gazda na klupi i koliko znoja treba da prolijes da bi igrao u Evro ligi za tim Buducnosti. Tesko da ce Dzikic izaci na kraj sa… Više »

Paparaco
Gost
Paparaco

DZIKICU MAJSTORE! BOKANE GOSPODINE! GLAVU GORE, ZIVOT JE I PORAZ I POBJEDA. NIKOLA, NEMANJA, SUADE… VOLE VAS PRAVI NAVIJACI.

Novljanin
Gost
Novljanin

Svima je jasno da izgledamo kao rupa bez dna ,ali nema predaje MI SMO UZ VAS ! ! !

Gojko
Gost
Gojko

Ako ode Dzikic to ce bit jos veci problem, ko zna kakve ugovore imaju stranci i koja minutaza stoji u ugovor. Nije on kriv sto igraci promasuju nemoguce i gube loptu i ispadaju im. Ne znam zasto u krajnjem Seada ne ubaci da igra..

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Vratite Krafta da makar prenese loptu na drugu polovinu terena!

Primorac
Gost
Primorac

Dzaba i da dodje Obradovic ovu istu ekipu uzdrmat ne moze, pojacanja su losa Erl Klark Koti Klark i onaj treci Sto je otisao, Pulen, Vidmar recimo takvi igraci trebaju

gagić
Gost
gagić

OK. A ko je birao i doveo ove igrače?? Miško koji je vlasnik Džikićevog životam jer ne vjerujem da je Džikić takav diletant da dovede ovakve igrače. E sad kad je na to pristao moraće prvi da plati. Zato Džikiću vozi prvi do Bg.

varvar stari
Gost
varvar stari

samo da se dovede vise neko pojacanje.Jeste da vecina dobrih igraca imaju ugovor,ali sigurno ima neko ko moze trgnuti ekipu.Jedan igrac,koji je stvarno pojacanje,moze promijeniti tok sezone na bolje.Utakmica sa mornarom jeste bitna na psiholoskom planu,ali u rezultatskom i nije jer realno jedine dvije ekipe koje nas u final for mogu izbaciti su zvijezda i eventualno cedevita,tako da ocemo li… Više »

U je
Gost
U je

Nećete ući u prva 4

Mrki
Gost
Mrki

Samo i kupujete igrace..nemate sposobnosti da stvorite nekog,takvi su vam treneri,sve priuceni nastavnici fizickog.

Djuro VIVAX1918
Gost
Djuro VIVAX1918

Ako Vam bude sudio duo Radovic-Javor NE BRINITE. Oni su Vam titulu donijeli prosle godine.

Anonimus
Gost
Anonimus

Vidimo se u finalu, pripadniče REA populacije….

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Djuro neznalice!

Catalunya
Gost
Catalunya

Džile majstore srećno do pobjede!!
KKB INSTITUCIJA

Bulat
Gost
Bulat

Poraz od Mornara bi bio jos najtezi udarac i vec sada definitivno upropastio sezonu.Od punog sjaja i istorijskog uspjeha do ocaja i dotaknutog samog dna.Sa najskupljom ekipom i najvecim budzetom ikada.Vrlo opasno za buducnost Buducnosti.

Send this to a friend