Košarka

Vranješ: Imamo kvalitet i snagu da san pretvorimo u javu

Poslije finalnog turnira Kupa Crne Gore, Nemanja Vranješ ponovo će zadužiti opremu nacionalnog tima i pokušati da ispiše najljepše stranice crnogorske košarke.

Crnogorska selekcija krajem februara igra odlučujuće mečeve za plasman na Svjetsko prvenstvo, protiv Ukrajine i Letonije.

Izabranici Zvezdana Mitrovića drže sudbinu u svojim rukama.

“Svi vjerujemo da možemo da stignemo do istorijskog uspjeha, iako je bilo malo onih koji se vjerovali da možemo da stignemo do pozicije u kojoj se trenutno nalazimo. Držimo sudbinu u svojim rukama, sve zavisi od nas. Dvije pobede nas vode na Svjetsko prvenstvo i spremni smo da se borimo do maksimalno da stignemo do podviga. Znamo da nas očekuje jako težak posao protiv Ukrajine i Letonije koje takođe žele na planetarnu smotru, ali imamo pozitvnu energiju, imamo kvalitet i snagu da san pretvorimo u javu“, naglasio je Nemanja Vranješ za Sport Klub i nastavio:

“Mnogo će nam nedostajati Nikola Ivanović i Ognjen Čarapić. Nikola je jedan od lidera državnog tima, a Ognjen je u mnogim mečevima, posebno protiv Turske pokazao koliko može da pomogne i koliko će značiti reprezentaciji u budućnosti. Međutim, moramo da se fokusiramo na utakmice koje slijede i da sa raspoloživim snagama stignemo do cilja. Trenutno razmišljamo samo o Ukrajini. Tačno je da nam odgovara i poraz manji od šest poena razlike, ali o tome ne razmišljamo, razmišljamo samo o pobjedi, koju uz agresivnu i jaku igru u odbrani, uz disciplinovanu i pametnu u napadu, možemo da ostvarimo“.

Utakmica protiv Ukrajine je na programu 22. februara u Kijevu, a tri dana kasnije u glavni grad Crne Gore dolazi Letonija.

Send this to a friend