Košarka

Vranješ imao poseban motiv da sruši Budućnost

foto: KK Mornar

Ako je u četvrtom meču finala Super lige, u četvrtak u Baru, postojala neka dilema da li će Mornar šokirati Budućnost Voli i doći do prvog trofeja, jednim šutem otklonio je Nemanja Vranješ.

U tu trojku, sa skoro osam metara, iz poluokreta i u padu crnogorskog reprezentativca, kao da je stala cijela sezona Mornara. Rival je u tim momentima prijetio, a Barani su, kao u toliko slučajeva u najboljoj sezoni u dosadašnjoj istoriji, put ka pobjedi zacrtali vjerom u svoj, napadački i šuterski stil. Za mnoge iracionalan, naročito po stanovištima regionalne košarke, stil i način Barana je ovog puta bio šampionski. Nemanja Vranješ se perfektno uklopio u takav tim.

“Nije se radilo samo o našem šuterskom kvalitetu, ili prostoj vjeri u naš stil igre. Već o tome da je svako od nas, na neki način, svjesno žrtvovao dosta da se dođe do ove titule. Teško mi je da ističem to da sam stisnuo zube i skoro cijelo finale odigrao pod injekcijama i blokadama, kako bih lakše trpio bol povrijeđene pete. Ne treba to isticati, meni je samo stalo do tima koliko i svim mojim saigračima. Toliko puta ove sezone, naročito u završnici, donosili smo odluke da zaigramo pored povreda. Prije mene Nidam, Luković… Taj stav nas je učinio šampionima” rekao je Vranješ.

Nikšićanin je titulu dočekao protiv svog bivšeg kluba. U Budućnost Voliju prošle sezone igrao je minimalno dominantni bek-šuter nije se uklopio u sistem igre Podgoričana.

“Mogu govoriti o posebnom motivu u finalu protiv Budućnost Volija, ali ne o nekom inatu ili bilo čemu sličnom. Mnogo ih poštujem, oni su zaslužili titulu ABA lige i mjesto u Evroligi, učinili nas sve u Crnoj Gori ponosnim i sretnim. Normalno je da protiv takvog tima imate poseban motiv. Od srca im čestitam na svemu dobrom što su uradili ove sezone”, rekao je Vranješ.

Mornar nijesu mnogi smatrali favoritom za crnogorsku titulu, ni u momentu kada su Barani poveli sa 2:0 u finalu protiv Budućnost Volija…

A u timu Mihaila Pavićevića prvotimci su znali koliko daleko mogu.

“Iskreno svi u timu bili smo svjesni šampionskog potencijala tokom polufinalne serije ABA lige, protiv Crvene zvezde u martu. Opterećeni povredom Lukovića u jednom momentu smo u Beogradu prijetili tadašnjem evroligašu. Bilo je mnogo velikih pobjeda ove sezone, u Evropi, ABA ligi – tako se tim kalio za trofej… Budućnost Voli ove sezone dva puta smo pobijedili u ,,Morači, to niko drugi nije uspio. Osvojili smo najjače prvenstvo Crne Gore do sada i sve to čini da znamo koliko vrijedimo”, istakao je Vranješ.

Send this to a friend