Košarka

Vrijeme da pravu šansu dobiju crnogorski košarkaši

Poraz Budućnost Volija od Crvene zvezde 107:69 jedan je od dva najubjedljivija ove sezone, uz istanbulski od Efesa u Evroligi106:68.

Indeksni skor rivala na kraju utakmice mnogo govori čak 131:49 u korist domaćina. Čak četvorica igrača Repešinog tima imali su negativan indeksni učinak (Eri i Koti Klark, Popović i Vilijams).

Edvin Džekson imao je ponovo loše šutersko veče (6-1 iz igre), kao i Noris Kol (11-4). Njihova nedisciplina u igri, ispucavanje u trećoj četvrtini bilo je odraz nemoći tima koji je u jednom momentu prosto izgubio fokus, u ambijentu i atmosferi koja je bila sve samo ne košarkaška.

Meč će se pamtiti po nizu negativnih rekorda aktuelnog ABA prvaka. Zvezdinih 107 poena je najviše u istoriji finalnih mečeva ABA. Ta kode je najviše u svim plej-of utakmicama takmičenja u kojima nije bilo produžetaka.

Poraz “plavih” od 38 poena razlike je najubljediviji u bilo kom meču plej-ofa ABA lige. Do sada je najveću pobjedu ostvarila Cedevita 2015. godine u polufinalu, upravo protiv Budućnost Volija, sa 28 poena prednosti, kao i Olimpija protiv Zvezde 2008. godine.

Podgoričani su rivalu dozvolili realizaciju za dva poena 30-25, ili čak 83,3 procenta. To ne samo da je najbolji procenat šuta nekog tima u finalima i plej-ofu, već i deveti najbolji procenat realizacije kada se uzmu u obzir svi mečevi u ligaškom dijelu ili plej-ofu ABA lige.

Sa tri ukradene lopte, kapiten Suad Šehović bio je jedna od rijetkih dobrih karika u odbrani ekipe. Tako je kapiten Budućnost Volija stigao do 205 ukradenih lopti u karijeri u ABA, čemu je sada na 20. mjestu u istoriji takmičenja.

Primjera radi, sa 234 ukradene lopte, Nemanja Gordić je na 12. mjestu. Rekorder je Nebojša Joksimović sa 401 ukradenom loptom. Gordiću samo asistencija fali da obori rekord Joksimovića od 831 asistencije u takmičenju.

Suad ima fantastičan skor od 70,5 procenata šuta za dva poena kroz karijeru u ABA ligi samo je Markus Gor bolji od njega na vječnoj ABA ligi sa 74,3 procenta. Kapiten Šehović je na terenu proveo svega 16 minuta u drugom meču finala, sa njim na parketu Budućnost Voli primila je svega šest poena manje od protivnika u utakmici.

I u prvom duelu imao je redukovanu ulogu, kao i Petar Popović… Za Popovićevih sedam i po minuta na parketu, “plavi” su primili tri poena više od Zvezde. Trener Repeša ima jasnu smjernicu, da crnogorskim bekovima pruži veću minutažu u srijedu u Podgorici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bandici
Gost
Bandici

Samo.neznam koji 8 stanaca je u ovoj nasoj tuznoj ekipi

milos
Gost
milos

sportski pozdrav repesi . . .nije on kriv ako se one njegove zamisli ne sprovode na terenu . . . .

Mrak
Gost
Mrak

Hahahahahahahaha

delboj
Gost
delboj

Kad Repesa nije nasao za shodno da podnese ostavku zbog ovoga blama, sve je jasno. Prije finalne serije je trebalo da ide doma, ekipu da vodi pomocnik Adzic i da igraju domaci igraci, uz malu pomoc stranaca, tek koliko da ovi nasi odmore. Tad mi ne bi semtao ni jedan od ovih poraza, ali ovo manekenisanje… Kako god, ovo je… Više »

Prle
Gost
Prle

A brate,daj vise..kao da se zivot zavrsava sa Bokanom ili Covicem..oba kluba ce postojati i bez njih,Zvezda ove godine bolja,naredne ce neko drugi i sta cemo sad..malo bi mnogo bilo da je isto svaki dan.

Insajder
Gost
Insajder

vidjeli smo popa kako je igrao tu noc. da se ne lazemo los je bio,prelos.

...
Gost
...

Fino ce proci i sa njima…

W1987
Gost
W1987

Novinari, neka vam glumljenje trenera.

Sportski Pozdrav 🙂

Konik
Gost
Konik

Repeša ti li si?

Anonimus
Gost
Anonimus

Konik tamo li si?

Vrijeđaj
Gost
Vrijeđaj

Drugovi treba spustit loptu na zemlju. Napominjem samo da se hrkotine najbolje proizvode od mlijeka i mlijecnih proizvoda sa sto vise mlijecne masti. Dakle svi po sladoled pa u SC Morača, da vratimo milo za drago!!! PS novinare struku pusti strucnjacima, svi su nasi, i stranci i domaci. Ljudi samo nisu navikli da igraju pred zvijerima, sad ce biti druga… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vrijeđaj za prvi dio nijesi u pravu. Mi smo drugačiji i to treba sjutra pokazati. Ne zato što nijesu zaslužili, nego zato što mi nijesmo oni. Najači udarac za njih će biti naš sportski odgovor na njihovo orgijanje. Pjesma i podrška svojima, na sve ono što su skandirali u Beogradu. Jer ono prekjuče su bili oni a sjutra ćemo biti… Više »

Ima nade
Gost
Ima nade

Podrzavam, pojazecemo im gospostinu, ako uspijemo da dodjemo do 2:2 tada je sve moguce, samo se mora ginut i u PG i u BG

Gile
Gost
Gile

Ne ne…vratiti duplo.to ko tebe kamenom ti njega hlebom ne prolazi.oko za oko

Anonimus
Gost
Anonimus

Gile, zvjezdaš li si?

fdf
Gost
fdf

Na vrijeme.

Send this to a friend