Košarka NBA

Vučević: Jokić je MVP, od prošlosti se ne živi

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević smatra da Nikola Jokić treba da dobije nagradu za najboljeg igrača NBA lige.

Centar Denver Nagetsa je jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje, a u konkurenciji su i igrači poput Džoela Embida, Lebrona Džejmsa…

“Jokić je MVP. Ma iz kog ugla da se analizira, da li statističkog ili drugih. Možda bi trka za MVP nagradu bila neizvjesnija da se Lebron Džejms ili Džoel Embid nisu povrijedili, jer su takođe bili odlični. Ali, ne možemo da pričamo hipotetički. Ne kažem ovo samo samo zato sam prijatelj sa Nikolom, već jeste zapravo tako. Igra maestralno. Pogledajte koliko je uradio za Denver. Kada su svi mislili da će tim pasti poslije povrede za njih važnog igrača Marija, Jokić je iznio ogroman teret, zadržao ekipu u vrhu, tako da nema nikakve dileme ko je MVP”, rekao je Vučević za Mozzart sport.

Rođeni Baranin je 25. marta ove godine trejdovan u Čikago Bulse. Sjajno se uklopio u novu sredinu i nastavio da niže partije koje su ga dovele do statusa jednog od najvećih zvijezda NBA lige.

“Možda ću svega toga da budem svjestan kasnije, po završetku karijere. Ali do tada, kao šta sam rekao, preostaje rad, jer to je jedini način da dođete, odnosno ostanete u vrhu. Sve što ste uradili do sada, spada u prošlost, ma koliko bila dobra. Ispred su novi mečevi, nova iskušenja, novi ciljevi i treba uvijek da budete spremni da odgovorite na njih…”, rekao je Vučević.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Prč
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Nisu na istoj poziciji,ali za mene je doncic svjetlosnu godinu iapred svih.

Send this to a friend