Košarka

Vučević možda napusti Orlando

Orlando našeg Nikole Vučevića juče je trejdovao centra Bizmaka Bijomba Sarlotu i beka Džulijana Stouna Čikagu za beka Džerijana Granta i ruskog centra Timofeja Mozgova.

Dolazak Mozgova iz Sarlota je prije svega okarakterisan kao loš potez za njegov bivši tim. U tom timu Bijombo je igrao ispod prosjeka godinama, potom pronašao vrhunsku formu u Indijani, a u Orlandu se nije naigrao.

Američki mediji su taj dil okarakterisali kao još jedan nelogičan potez legendarnog Majkla Džordana, koji rukovodi klubom iz Šarlota.

Za naše košarkaške zaljubljenike mnogo je interesantnija situacija u Orlandu. Klub sa Floride je prepustio rivalima Bijomba, koji je imao svega godinu ugovora. Doveden je Rus Mozgov koji ima aktuelne dvije godine ugovora, koji je za nijansu manji na godišnjem nivou.

Mnogo bitnije, Orlando nije uspio da riješi ključni problem nema dominantnog beka koji bi mogao igrati na visokom nivou kao starter u NBA ligi. Nakon ovog trejda Šarlota, Orlanda i Čikaga, američki mediji procjenjuju da je odlazak Nikole Vučevića sa Floride sve izvjesniji.

Prosto, ,,magični” ne mogu da priušte sezonu bez iole kvalitetnog beka. Vučević je jedini igrač koji je u opticaju za veliki trejd, a čini ga vrlo atraktivnim to što ima svega još godinu aktuelnog ugovora. Kao potencijalni timovi pominju se prije svega Atlanta (koja bi se odrekla Denisa Šredera), zatim Bruklin, Finiks, a možda i San Antonio i Lejkersi.

Orlando je makar riješio pitanje pozicija pod obručem pored Mozgova i Vučevića, sada je tu po mnogima najveći talenat sa NBA drafta, centar Mohamed Bamba. Radi se o igraču fantastičnih atletskih predispozicija, sa najvećim rasponom ruku u istoriji NBA.

Vučevićeva ambicija je da ostane u Orlandu makar još sezonu, ali oko trejda se pitaju isključivo čelnici kluba.

Send this to a friend